På to hjul med kurs mod millionen

Cykelløbets start og opløb er i år flyttet til Torvet i Bogense. - Så er der mulighed for, at cykelrytterne kan få sig en øl på Røde Kro på vejen, siger en smilende Preben "Danger" Nielsen, som her prøvekører bakken op ad Torvegade. - Det hedder et pitstop, supplerer Jens Otto Dalhøj, som på billedet skubber bagpå.
Foto: Hans Østergaard

På to hjul med kurs mod millionen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ildsjæle står bag cykelløb i Bogense. En af de trofaste, Jens Otto Dalhøj, har snart tjent en million kroner til foreninger.

BOGENSE: Når Jens Otto Dalhøj fredag den 20. juni sætter sig ind i kommentatorvognen på Torvet i Bogense, er det niende gang, at han er med til at arrangere et cykelløb for at tjene penge til fynske foreninger.

- Jeg håbede, at jeg ville runde millionen ved sidste løb, men det lykkedes ikke, så i år håber jeg at nå 1,1 million kroner, fortæller Jens Otto Dalhøj fra Klinte-Grindløse Idrætsforening (KGI).

40 frivillige i kulissen

Den 20. juni er det tredje gang, at KGI sammen med Bogense Gymnastik- og Idrætsforening (BGI) sørger for, at 30-40 frivillige står klar i kulissen, når de godt 40 ryttere slår bagdelen i sadlen og hjuler af sted på den 650 meter lange rute fra Torvet ad Sct. Annagade, Østergade, Adelgade og tilbage op ad Torvegade og så rundt og rundt, igen og igen, til der er gået en time.

Blandt de frivillige er også Preben "Danger" Nielsen. I sin egenskab af æresmedlem for BGI, har han fået det betroede job at skyde løbet i gang, når aftenen falder på, og rådhusuret slår syv, og give signal, når cyklisterne skal bremse igen klokken 20.

- Jeg håber, at revolveren virker, smiler Preben "Danger" Nielsen, som, selv om han har rundet de 70 år, stadig brænder for det frivillige foreningsarbejde.

Engagement i generne

- Der skal jo skaffes penge til klubbernes ungdomsarbejde, siger bogenseren, som har været aktiv i foreningslivet i ikke mindre end et halvt år hundrede.

Også 52-årige Jens Otto Dalhøj er typen, der bare ikke kan lade være med at engagere sig.

- Jeg tror, at det ligger i generne. For os er det en glæde at se, at andre får glæde af vores arbejde, siger den frivillige cykelkommentator, som om en lille uges tid sandsynligvis kan bryste sig af, at han har skaffet en million til foreninger gennem sponsorcykelløb.

Sidste gang, de to foreninger stod for løbet, hostede sponsorerne op med 80.000 kroner, og i år er målet at rytterne cykler et sekscifret beløb hjem.

På to hjul med kurs mod millionen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce