Imponerende vilje bragte to nordfynske drenge på gåben fra Hårslev til Sønderborg.

Hårslev: Spejderne fra Gamby-Gruppen i Hårslev har denne sommer været på landslejr med 37.000 andre spejdere fra Danmark og udlandet, og selvfølgelig også Nordfyns Kommune.

I Gamby-gruppen er der spejdere, som virkelig har lyst til udfordring, nemlig Nikolaj Bengtson og Simon Ussing. Og det må man sige, at de fik denne sommer. De ville nemlig gå 100 kilometer fra spejderhytten i Hårslev til den store spejderlejr i Sønderborg, hvor de skulle deltage i Spejdernes Lejr 2017 og være i en uge.

Udfordringen var, at de skulle gå 100 kilometer på 30 timer. Så starten gik torsdag morgen klokken 8 fra spejderhytten i Hårslev. Dagens etape var på 65 kilometer, og da de var overstået, skulle drengene overnatte i shelter ved Horne Land.

Fredag morgen gik de til Bøjden og tog færgen til Als, og så fortsatte turen ellers på gåben mod Sønderborg, hvor de gik de sidste 35 kilometer. På de sidste 20 km fik de opbakning fra resten af patruljen, nemlig Nicoline, Frida, Tea og Tobias.

Dermed klarede Nikolaj Bentson og Simon Ussing deres udfordring, og det kan man vel kun tage hatten af for. 100 kilometer til bens og under 30 timer. Hvor mange af os kan lige klare det?

  • Harkjær_Magnus_ørum_(2015)_022

    Af:

    Lokalredaktør og journalist på Fyens Stiftstidendes Nordfyn-redaktion, hvor jeg har arbejdet siden 2013. Uddannet journalist fra Syddansk Universitet samme år. Under min praktiktid arbejdede jeg også på den nordfynske lokalredaktion samt avisens samfundsredaktion og i Europa-Parlamentet i Bruxelles. I 2016 var jeg projektleder for Det Fynske Folkemøde i Odense.