Lunde forsamlingshus har fået 50.000 kroner fra Fionia Fonden. Men der skal mange flere til for at få råd til et tiltrængt nyt tag.

Lunde: Det var en rigtig glædelig nyhed for bestyrelsen i Lunde Forsamlingshus, da de fik tildelt 50.000 af Fionia Fonden.

Pengene skal bruges som et tilskud til forsamlingshusets tag, for det står nemlig skidt til i toppen af forsamlingshuset, fortæller formanden Birthe Holfelt.

- Vi har søgt forskellige fonde, fordi vi er nødt til at have et nyt tag på forsamlingshuset. Lige nu er det lappet ved, at vi har lagt blikplader på, men det er en farlig situation i blæsevejr, siger hun.

Lunde Forsamlingshus er bygget i 1904 og er et ellers vedligeholdt og pænt hus, men der skal ske noget, hvis huset skal bestå for eftertiden, lyder det fra Birthe Holfelt.

- Lige nu kan det simpelthen ikke betale sig for os at investere i noget indendørs. Det tør vi ikke, siger hun.

 

Søger flere penge

Pengene, som forsamlingshuset har fået af Fionia Fonden, skal være brugt inden årets udgang, og det lægger et pres på bestyrelsen, som nu er gået ind i kampen for at finde de resterende penge til finansere et nyt tag.

- Det vil koste omkring 377.000 kroner at få et nyt tag, og vi har lige nu 15.000 kroner selv, og så har vi de 50.000 kroner fra Fionia Fonden, siger Birthe Holfelt, der håber, at projektet lykkes.

- Vi er en driftig bestyrelse med mange arrangementer, så det er et meget aktivt hus, og det vil gerne have, at det bliver ved med at være, fortæller hun.

 

  • Af: