Fredag morgen klokken syv sidder 50 forventningsfulde lystfiskere klar i bussen foran Otterup Hotel. En succesrig tradition, der afvikles i år for 18. gang.

Nordfyn: Uanset om man er en garvet lystfisker med mange timer i vandkanten eller ren amatør, så er det helt specielt, når de store sølvfarvede laks tager kampen op i en rivende, svensk elv. For 46-årige Peter Bov Hansen fra Søndersø er fiskeriet ren afslapning og hovedrengøring af hjernen, når han er ude med snøren.

- Det er næsten udelukkende kystfiskeri, men den her tur til den svenske elv Lagan vil jeg ikke undvære, forklarer han.

Vi har en deltager - Kurt "Bager", der har været med i 17 år, og han har haft bid 10 gange, men har aldrig haft held til at få fisken op.

Steen Knudsen, laksekoordinator.

Han så en annonce i Otterup Avis i år 2000, og i år er det 18. gang han sidder klar i bussen til Sverige.

- Det er en fantastisk fiskeoplevelse, men det er lige så meget det sociale liv på turen, der trækker. Selv om jeg er den eneste, der har været med i alle årene, så er der mange der kun har misset et enkelt år. Vi har en rigtig hyggelig weekend med lidt festligheder lørdag aften, siger Peter Bov Hansen.

Det er Laksekoordinator Steen Knudsen, der har stået bag arrangementet i alle årene.

- Jeg var på en messe i 1999, hvor der var repræsentanter fra Laholm. Dem fik jeg snakket med, og kom til at tænke på, at det kunne være man kunne samle et selskab her fra Nordfyn. Siden er det blevet en tradition, hvor der har været udsolgt hvert år, fortæller Steen Knudsen.

17 år uden fisk

Peter Bov Hansen har i årenes løb haft mange fine fisk på krogen, og et enkelt år stod han til at vinde - lige indtil der blev landet en endnu større fisk kun en time før konkurrencens afslutning. Han bruger en spinflue - eller svenskerblink, men udover at få fisken til at bide, så ligger udfordringen også i at få den kæmpet op på landjorden.

- Vi har en deltager - Kurt "Bager", der har været med i 17 år, og han har haft bid 10 gange, men har aldrig haft held til at få fisken op, griner Steen Knudsen.

Gennem årene har Steen Knudsen sendt 900 mennesker - primært nordfynboer - til Laholm, og der er bestilt stegt laks til middag fredag aften.

- Så kan alle da sige, at de har fået laks på turen, mener han.

Når bussen ruller ud fra p-pladsen ved Otterup Hotel fredag morgen er den ladet med stemning, øl og gode røverhistorier, så man kan sagtens få sig en god oplevelse, selvom det er den eneste gang om året man fisker, lover Steen Knudsen.

  • Af: