Erik Jensen, der ejer virksomheden Kaffeimperiet i Otterup, satte efter indbrudstyve og hjalp politiet med at fange dem. Se Erik Jensen fortælle om den dramatiske nat i videoen nederst.

Otterup: Klokken er 03.26, da 52-årige Erik Jensen fra Otterup vågner ved en besked fra sin telefon. Den lyder, at overvågningskameraet foran hans virksomhed Kaffeimperiet på Ørkebyvej har registreret bevægelse inde på parkeringspladsen. Overvågningskameraet sender ham endda live-billeder fra stedet, hvor en hvid Fiat-varevogn er rullet ind foran porten til virksomheden, som sælger industrikaffemaskiner.

Kaffeimperiet

Erik Jensen har drevet sin kaffevirksomhed på forskellige adresser i Otterup siden 1982.For 10 år siden skiftede virksomheden navn til 'Kaffeimperiet'.

Virksomheden sælger store industrikaffemaskiner - blandt andet fra Wittenborg.

For to uger siden blev der stjålet adskillige maskiner fra virksomheden på Ørkebyvej.

I alt har der de seneste 10 år været fire indbrud.

Det er kun to uger siden, at der var indbrud sidste gang, og nu har Erik Jensen fået nok. Han skynder sig i tøjet og fortæller sin hustru og søn, at han kører ned for at stoppe indbrudstyvene. De tre tyve, som senere skal vise sig at være fra Sjælland, aner ikke, at de om to minutter vil blive forstyrret af en virksomhedsejer, som simpelthen bare har fået nok. Erik Jensen er sikker på, at det er de samme som sidste gang, men dengang var overvågningskameraet på værksted, og tyvene skulle kun bekymre sig om alarmen inde i selve virksomheden.

Skubber bilen væk

Erik Jensen er fremme på Ørkebyvej. Han kan se indbrudstyvenes varevogn foran porten, og han vælger resolut at køre op foran bilen i håbet om, at blokeringen vil få tyvene til at stikke af til fods. Det gør de ikke. I stedet bakker de tilbage og forsøger at køre uden om ham. Erik Jensen følger efter, og varevognen må endnu engang forsøge at slide sig fri. Det lykkedes til sidst tyvene at skubbe Erik Jensens Toyota Sportsvan væk og køre udenom.

Det får dog ikke Kaffeimperiets ejer til at stoppe. Han følger efter varevognen hen over sin græsplæne. Indbrudstyvene er tydeligvis ikke stedkendte. Først kører de nord på mod Norup gennem Otterup by. Erik Jensen følger efter bilen og ringer til politiet, som med det samme sender en patruljevogn mod Nordfyn.

Tyvene aner tilsyneladende ikke, hvor de skal køre hen, så de kører tilbage mod Otterup ad Åkandevej og ud på Slettensvej i retning af Odense. Erik Jensen følger efter med 30-40 meters afstand, og så åbner en af tyvene bagdøren i varevognen og begynder at smide ting ud. Først tror Erik Jensen, at det er for at slippe af med bevismateriale, men det går hurtigt op for ham, at de faktisk prøver at ramme ham. Der kommer blandt andet en sækkevogn og en stol flyvende hen ad vejen, men ingen af delene rammer.

Politiet tager over

Han sænker farten lidt og placerer sig 80-100 meter efter varevognen, mens han bliver ved med at fodre politiet med oplysninger om tyvenes position. Da varevognen drejer til højre mod lufthavnen i Beldringe, kan Erik Jensen se patruljevognen, og han siger til betjenten i telefonen, at de hellere må tage over herfra.

Det gør politiet, som hurtigt får stoppet og anholdt tyvene, mens Erik Jensen kører hjem. Hustruen og sønnen er nervøse og har ikke kunne få fat på ham, fordi han har haft politiet i røret, så de er kørt ud for at se, om han har brug for hjælp. De møder ham på vejen tilbage mod Otterup, hvor adrenalinen stadig koger i hans krop.

Da Erik Jensen lidt efter lægger sig i sengen, går alarmen på hans telefon igen. Denne gang er det dog bare politiet, som kigger efter bevismaterialer.

Alligevel sover Erik Jensen ikke mere den nat.

Se Erik Jensen fortælle om den dramatiske nat i videoen her:

  • Harkjær_Magnus_ørum_(2015)_022

    Af:

    Lokalredaktør og journalist på Fyens Stiftstidendes Nordfyn-redaktion, hvor jeg har arbejdet siden 2013. Uddannet journalist fra Syddansk Universitet samme år. Under min praktiktid arbejdede jeg også på den nordfynske lokalredaktion samt avisens samfundsredaktion og i Europa-Parlamentet i Bruxelles. I 2016 var jeg projektleder for Det Fynske Folkemøde i Odense.

Mere om emnet

Se alle
Direktør om indbrud: Havde bare fået nok

Direktør om indbrud: Havde bare fået nok

Bestillingsarbejde: Sjællandske tyve gik efter industrikaffemaskiner

Bestillingsarbejde: Sjællandske tyve gik efter industrikaffemaskiner

Direktør om indbrud: Havde bare fået nok

Direktør om indbrud: Havde bare fået nok