P-plads fyldt med vand: Kommunen åbnede op for hul i mole

I forbindelse med stormfloden for en uge siden, onsdag d. 2. januar, blev der åbnet for et hul i molen på Østre Havnevej i Bogense. Onsdag den 9. januar skete det igen. Heidi Seide Jacobsen, ejer af Kyst Camping Bogense, er sluppet for oversvømmelser af bygninger begge gange. Arkivfoto: Emil Hermann.

P-plads fyldt med vand: Kommunen åbnede op for hul i mole

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ved midnat troppede tre mand fra Vej og Park i Nordfyns Kommune op og åbnede op for hul i mole på Østre Havnevej i Bogense. P-plads mellem ro- og kajakklub og campingplads var på det tidspunkt fyldt med vand.

Bogense: Klokken 00:15 onsdag nat troppede Vej og Park i Nordfyns Kommune op med tre mand ved rundkørslen på Østre Havnevej i Bogense.

På det tidspunkt væltede vandet indover molekanten på Østre Mole, og p-pladsen mellem Bogense Ro- og Kajakklub og Kyst Camping Bogense var fyldt med vand - og dele af campingpladsens grønne arealer var også fyldt med vand.

Der var dermed udsigter til potentielle oversvømmelser af Kyst Camping Bogenses bygninger, men det fik kommunens folk igen sat en stopper for ved at åbne op for et hul i molen med hjælp fra en gravko og samtidig lægge sandsække ud på vejbanen i en hesteskoform, så vandet blev fanget og ledt over mod hullet i molen og ud i havet igen.

- Der kom efter hesteskoens etablering og hullet i molen ikke mere vand på Kyst Camping Bogenses arealer, og vi fik altså igen ingen skader, konstaterer Heidi Seide Jacobsen, ejer af Kyst Camping Bogense.

Klokken syv onsdag morgen havde havet igen trukket sig tilbage. Campingpladsen, der tidligere er blevet ramt af voldsomme oversvømmelser i 2009,2012 og 2015, kan dermed også denne gang ånde lettet op.

Kyst Camping Bogense slap ligeledes for oversvømmelser i forbindelse med stormfloden for en uge siden, onsdag d. 2. januar, hvor vandstanden var 1,6 meter over dagligt niveau.

Denne gang åbnede Vej og Park i Nordfyns Kommune også op for hullet i molen og lavede hesteskoen på vejbanen - det var i øvrigt første gang, at denne løsning blev anvendt i forbindelse med høje vandstande i Bogense, mens Heidi Seide Jacobsen har haft campingpladsen.

P-plads fyldt med vand: Kommunen åbnede op for hul i mole

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce