Overvågning skal drøftes


Overvågning skal drøftes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tv-overvågning i Morud skal til debat

MORUD: Medlemmerne af bestyrelsen for Morud Friluftsbad skal mødes for at diskutere den videoovervågning, som er etableret af terrassen foran friluftsbadet.

Det oplyser bestyrelsesformand Svend Hviid.

Sagen sættes til debat, efter at fagfolk fra Datatilsynet og Justitsministeriet i gårsdagens udgave af Fyens Stiftstidende satte kraftige spørgsmålstegn ved bestyrelsens brug af overvågningen som middel mod unges vandalisering af friluftsbadets åbning.

- Vi troede selvfølgelig ikke, at vi gjorde noget galt. Men nu bliver vi nødt til at diskutere sagen igen. Blandt andet for at finde ud af, om kameraerne skal monteres på en anden måde, siger Svend Hviid.

Privat område eller ej

Kontorchef Jens Rønn fra Justitsministeriet vurderede i gårsdagens avis det til at være på kant med loven at overvåge terrassen, idet der er fri adgang til stedet.

- Vi har vurderet sagen anderledes. Vi har kun haft tændt for overvågningen, når friluftsbadet har lukket. Og vi har ment, at terrassen er privat område, når badet har lukket, fortæller Svend Hviid.

Loven om tv-overvågning giver i visse tilfælde mulighed for at overvåge arealer med tilknytning til en indgang. Det kan tillades, hvis det sker for at sikre sig mod kriminalitet. Den bestemmelse kan godt have relevans for friluftsbadet, mener Svend Hviid.

- Vi har fra tid til anden mange mønter liggende natten over i friluftsbadet.

De unge beskrevet

For at komme problemerne med hærværk til livs har Svend Hviid på friluftsbadets hjemmeside i overfladiske vendinger beskrevet nogle af de unge, der havde været til stede, når hærværket har fundet sted.

Beskrivelsen er forfattet med baggrund i videoovervågningen.

- Jeg er godt klar over, at jeg ikke må offentliggøre billederne. Men mit håb var, at jeg måske kunne få de unge til at melde sig. Og jeg troede, at det var i orden at komme med beskrivelser af de unge, når de blev holdt på et overfladisk plan.

Datatilsynet slog i gårsdagens avis fast, at materiale fra videoovervågning udelukkende må videregives til politiet. Alt andet er ulovligt.

Overvågning skal drøftes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce