I Sportsrideklubben Bogø sender man bønner til vejrguderne
BOGØ: I morgen, lørdag og søndag hersker der hektisk aktivitet hos Sportsrideklubben Bogø.

Rideklubben holder nemlig Danmarksmesterskaber i dressur for ponyer. Her konkurrerer ryttere mellem ni og 16 år i tre forskellige kategorier alt efter ponyens størrelse.

- Der kommer over 100 ponyer udefra, som skal opstaldes ved rideklubben. Vi har bygget en stor, midlertidig stald bag ridehallen, fortæller Jette Bjerg fra Sportsrideklubben Bogø.

Det er ikke blot de firbenede, som rideklubben skal finde plads til. Rytterne - og deres hjælpere - skal også have tag over hovedet.

- Vi har også oprettet en midlertidig campingplads. Der er altid mange, der følger ponyrytterne, fordi rytterne er børn - og de skal køres ud til stævnerne, forklarer Jette Bjerg.

Hun glæder sig meget over, at Dansk Ride Forbund for anden gang har tildelt klubben opgaven med at arrangere DM i dressur for ponyryttere.

- Vi stod også for det i 2006, og det gik rigtig godt. Det er en af grundene til, at vi nu skal holde det igen, siger Jette Bjerg.

Selv om Jette Bjerg glæder sig, er det med bankende hjerte, at hun følger vejrudsigten. Prognoserne giver nemlig anledning til lidt bekymring:

- Solen må meget gerne skinne, og vi satser på, at meteorologerne har taget fejl. Sidste år måtte vi aflyse et landsstævne, fordi banerne stod under vand. Men vi har arbejdet ekstremt meget med banerne, og vi kan simpelthen ikke aflyse, siger Jette Bjerg med henvisning til, at klubben har mange penge ude at svømme i forbindelse med DM-stævnet.

Ridningen begynder i morgen klokken 10.00, og sent søndag eftermiddag er der præmieoverrækkelser.
  • Fyens Stiftstidende