Vi bruger cookies!

fyens.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.fyens.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere


Otterups front "shines"op


Otterups front "shines"op

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

ÆSTETISK: Helhedsplan for rundkørsel, p-pladser og grønne områder ved idrætshaller
OTTERUP: Kunstudvalgets overvejelser om at plante tre popler i centrum for rund-kørslen ved indgangen til Otterup by har ikke slået rod i en ny helhedsplan for byens sydlige front.

Ideen om stynede popler, der i forvejen har plads i kommunens byvåben, voksede sig stor efter obeliskens bratte fald i fjor. Men efter nærmere eftertanke dropper udvalget nu planen om en symbolsk og jordnær indgang til byen ved Søndergade.

Ødelægger asfalt

- Poplernes rødder vokser sig store, og de vil ødelægge vej-belægningen på længere sigt, siger Marie Christiansen fra kultursekretariatet om årsagen til poplernes farvel.

I stedet har udvalget i samarbejde med teknisk forvaltning og Otteruphallerne arbejdet på en samlet løsning for den trafikale indgang til byen. Den omfatter foruden rundkørslen i centrum også de grønne områder og p-pladser ved hallerne samt Kent Holms jernskulptur, der i sin tid blev skænket idrætshallerne, og i dag er parkeret ved spejderhytten.

Farvel til blomsterflor

- Tanken er, at få lavet en præsentabel indgang til byen, der også medtager en renovering af området foran hallerne, siger teknisk chef, Jan Yttesborg.

Ifølge planen er der ikke plads til hverken træer eller kunstværker i rundkørslens midte. Heller ikke de prangende blomsterflor, der møder trafikanterne, har nogen fremtid i byens nye ansigt mod syd.

- Det koster dyrt at vedligeholde de mange blomster i rundkørslen. I stedet vil vi anlægge et bed på hjørnet ved hallerne, fortæller Jan Yttesborg.

Det store hjørne ind mod hallerne frister i dag en noget kummerlig tilværelse, og her skal et blomsterbed samt græsarealer med trægrupper skabe et grønt indtryk mod hallerne og de store p-pladser.

Formentlig flyttes Kent Holms skulptur til det "nye" hjørne, hvor der foruden et tæppe af blomsterløg og lav bevoksning bliver plads til en grussti for fodgængere.

- Der bliver tale om en blomsterkorridor med højere beplantning, når man kigger ind mod hallerne, fortæller Jan Yttesborg.

Langtidsparkering

Ifølge skitseforslaget fabrikeret i samarbejde med en landskabsarkitekt, så skal det diagonale hjørne i erhvervsområdet give plads til et dige med popler. Træerne skal samtidig skærme for en større p-plads beregnet på lastbiler ved Ørkebyvej.

- Vi har længe savnet en plads til langtidsparkering for tunge køretøjer. Det får vi nu mulighed for, fremhæver den tekniske chef.

Ændringen af de offentlige områder omfatter også en ny vejindgang til byens sportslige mekka, der anlægges på den anden side af Glashuset.

I løbet af det kommende par måneder fremlægges planen for politikerne, og så er det ellers op til udvalg for teknik og miljø at finde pengene til byens "nye" ansigt.

Otterups front "shines"op

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.