Motion

Otterup: Det er meget sjovere at cykle med andre. Sådan lyder det fra Anders Fialla fra Nyt Syn Otterup og Ulrik Bieler fra Otterup-Hallen.

De to er sammen med fire andre cykelherrer gået sammen om at starte en motionscykelklub i Otterup.

- Vi vil rigtig gerne have en klub her i byen, ligesom man har i så mange andre større og mindre byer. På den måde kan vi også være med til at sørge for, at de folk fra Otterup, som cykler, også bliver i Otterup, siger Anders Fialla og tilføjer:

- Der er mange i byen, der er interesseret i cykling. Mange cykler selv, og de vil gerne køre med andre, men gider ikke at smide cyklen på bilen for at køre til cykelklubber i andre byer.

 

Den nye motionscykelklub får træningsdage onsdag klokken 18 og søndag klokken 10, og ifølge Anders Fialla og Ulrik Bieler, er der plads til alle typer af motionscyklister i klubben, men de forventer ikke, at man kommer på sin bedstemors gamle cykel.

- Vi favner bredt og byder alle velkomne i klubben. Men vi forventer nok, at folk ikke kommer med en cykelkurv og to cykeltasker.

- Men hvilket niveau man har rent konditionsmæssigt - det må vi se på. Det er ikke det afgørende, siger han.

Og for de motionscyklister, der gerne vil udvikle sig på racercyklen, har Anders Fialla masser af viden og erfaring at dele med klubbens medlemmer. Optikeren har tidligere cyklet professionelt og har efterfølgende været sportschef for et cykelhold.

- Hvis man kommer som nybegynder, er der flere ting, man skal lære - for eksempel at sidde ordentligt og at cykle i en gruppe. Det er den slags, jeg kan give, forklarer han.

Udover at man kan få gode råd til teknikken, fremhæver Anders Fialla også én anden fordel.

- Man skal huske, at hvis man kommer i klubben, er der hver gang nogen, som har tænkt både turen og intervaller for én. Man skal ikke selv sidde og fedte med alt muligt, man skal egentligt bare møde op, siger han.

Er man interesseret i at komme til at cykle i den nye klub, kan kan man komme til informationsmøde søndag den 26. marts.

Mødet starter med en time i cykelsadlen. Bagefter er der suppe, lidt at drikke og snak om klubben.

- Det vil være rigtig fornuftigt, hvis vi kunne ramme 20 deltagere til informationsmødet, lyder det håbefuldt fra Anders Fialla.

Det foregår klokken 10 med start fra Otterup-Hallen.

  • Af: