Retten i Odense fandt to unge mænd fra Otterup-området skyldige i at have overfaldet en anden ung mand efter skoletid.

Otterup: To unge mænd fra Otterup-området på henholdsvis 17 og 18 år blev mandag i retten i Odense fundet skyldige i at have overfaldet en jævnaldrende mand, som de opsøgte efter skoletid.

Det skete den 15. maj omkring klokken halv fire tæt på Sletten Skole i Otterup. Den 17-årige fortæller i retten, at han havde hørt et rygte om, at den unge mand, de opsøgte senere, ville give ham tæsk. Derfor aftalte den 17-årige og den nu 18-årige at mødes med denne. Men den forurettede hører også, at den 17-årige vil give ham tæsk, og ved mødet mellem de tre opstår tumult, som munder ud i voldstiltalerne.

Her skulle den 18-årige have taget fat i pågældendes krave, mens den 17-årige overværer det. Personen skubber den 18-årige væk, hvorefter det udvikler sig til skubberi. Derfor slår den 18-årige personen flere gange i ansigtet med knyttet hånd. Herefter forlader den 18-årige stedet, mens den 17-årige tager halsgreb på forurettede og forsøger at kaste ham mod jorden. Men det mislykkedes, fordi en pædagog fra Sletten Skole afbryder overfaldet.

Den 18-årige erkendte sig delvist skyldig i at have slået den forurettede, men ville ikke erkende at have slået flere gange. Den 17-årige nægtede sig skyldig.

Dommen lyder på 30 dages betinget fængsel til dem begge. Derudover bliver de begge underlagt vilkår om misbrugsbehandling. Kommunen fører tilsyn med den 17-årige mand, mens den 18-årige bliver ført tilsyn med under Kriminalforsorgen. Denne var godt nok 17 år på gerningstidspunktet, men idet han er fyldt 18 år inden dommen, kan han ikke pålægges tilsyn af kommunen.

Begge modtog dommen.

  • 3305486

    Af: