Ore Kirke: Taget skal udskiftes

Taget på Ore Kirke har ­længe været i en miserabel stand. Nu bliver det skiftet ud.
Foto: Nils Mogensen Svalebøg

Ore Kirke: Taget skal udskiftes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kirketag er så medtaget at ud­skiftning er ­nødvendig. ­Regningen lander på 4,6 millioner kroner

Flere kirkegængere og forbikørende har fra tid til anden observeret tegl flyve af taget på Ore Kirke. Det umiskendelige tegn fra oven har menighedsrådet forstået beskeden i: Taget har udtjent sin værnepligt og skal udskiftes.

Tagkonstruktionen er særdeles medtaget af tidens tand, og det mærkes når storme fra tid til anden raser, fortæller kirkeværge Inga Hansen og menighedsrådsmedlem Otto-Vilhelm Kaalund i sognebladet.

Problemerne med taget har været kendt længe. Med en godkendelse fra Bogense Provsti og Fyns Stift kan der nu gøres noget ved dem.

Tagarbejdet er beregnet til at koste 4,6 millioner kroner, som man er i gang med at finansiere via fondsmidler.

Leder af byggeriet bliver arkitekt Morten Krogh Madsen fra Faaborg, der har erfaring fra en tilsvarende opgave ved Hårslev Kirke.

Arbejdet indledes i november med opsætning af stillads og overdækning. Derefter foregår opgaverne med nedbrydning af det eksisterende tag, reparation og kalkning det næste års tid. Først i oktober næste år ventes stilladset at blive pillet ned igen.

I den et år lange periode vil kirken være lukket. Gudstjenesterne vil i stedet blive holdt i Skovby og Guldbjerg Kirker.

Ore Kirke: Taget skal udskiftes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce