Natten til lørdag den 7. september slukkede brandmænd fra Beredskab Nordfyn en større brand i et hus på Lindebjerg midt i Veflinge by.

Natten efter blussede flammerne dog mystisk nok op igen tre forskellige steder i huset på trods af de mange liter vand, der var sprøjtet over gløderne.

Gætterierne lød dengang på, at branden måske var et resultat af drengestreger, men efter tekniske undersøgelser kan Fyns Politi nu mane alle rygter i jorden.

- Der var som sådan ikke noget mistænkeligt i det, for branden var ikke påsat. Vi kan på baggrund af undersøgelser fra kriminalteknikere, elteknikere og Dansk Brand- og sikringsteknisk Insititut sige, at det var en selvantændelse, siger vicepolitikommissær Carsten Arentoft fra Fyns Politi.

For selvom der natten igennem blev hældt liter efter liter over gløder og flammer, har der alligevel været materiale i huset, som ikke var slukket godt nok.

- Når man går i dybden, er der en god forklaring. Noget har ligget og ulmet og er ikke blevet slukket helt, forklarer Carsten Arentoft.

Under branden udbrændte hele husets øverste etage, og to hunde døde af røgforgiftning i stuen, fordi husets ejere ikke var hjemme, da branden brød ud.

  • Harkjær_Magnus_ørum_(2015)_022

    Af:

    Lokalredaktør og journalist på Fyens Stiftstidendes Nordfyn-redaktion, hvor jeg har arbejdet siden 2013. Uddannet journalist fra Syddansk Universitet samme år. Under min praktiktid arbejdede jeg også på den nordfynske lokalredaktion samt avisens samfundsredaktion og i Europa-Parlamentet i Bruxelles. I 2016 var jeg projektleder for Det Fynske Folkemøde i Odense.