Omvæltning: Udviklingshæmmede må vænne sig til nye dyr

Brugere af Nordfynsværkstedet i Otterup skal for tredje gang i løbet af tre år have et nyt tilbud om beskyttet beskæftigelse, hvor de kan passe dyr og dyrke grøntsager. Arkivfoto

Omvæltning: Udviklingshæmmede må vænne sig til nye dyr

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

For tredje gang på på tre år skal udviklingshæmmede fra Nordfynsværkstedet i Otterup have et nyt tilbud om at dyrke grøntsager og passe dyr.

Otterup: - At komme ud under åben himmel og passe dyr og dyrke grøntsager er næsten den bedste terapi, der findes for den gruppe borgere.

Birgitte Vangsgaard er mor til en af de udviklingshæmmede, der er tilknyttet Nordfynsværkstedet. For tredje gang i løbet af tre år skal de have et nyt udetilbud.

Poul Erik Christensen, som har stået for det nuværende tilbud, kaldet Naturværkstedet, har opsagt sin stilling i Nordfyns Kommune, og derfor arbejder kommunen på at finde en anden løsning.

Judith Poulsen, chef for Sundhed og Rehabilitering i Nordfyns Kommune, beklager situationen.

- Borgerne har været glade for Naturværkstedet, men det kan desværre ikke fortsætte i sin nuværende form, siger hun og fortæller, at det nu flyttes tættere på Nordfynsværkstedet.

- Der er udearealer, der kan anvendes til formålet. Den nærmere planlægning foregår for tiden. For nuværende forventer jeg, at Nordfyns Kommune har etableret et tilbud, hvor de 10 borgerne tilknyttet Naturvækstedet får mulighed for fortsætte deres aktiviteter i tilknytning til naturen pr. 1. november 2018. Vi vil fortsat arbejde for, at de kan have en hverdag, hvor de kan passe dyr og dyrke grøntsager, siger hun.

Tæt kontakt

Birgitte Vangsgaard krydser fingre for, at tilbuddet bliver mindst lige så godt som det, der nu afsluttes. Her har brugerne haft heste, høns og kaniner at passe. På Rosengården, hvor udetilbuddet var for år tilbage, var der grise, geder, høns, gæs, hund og katte.

- Nu håber jeg bare, at det næste gang ikke kun ender med et drivhus og to kaniner. Brugerne har utrolig stor gavn af kontakten med dyrene, som de knytter sig til, fortæller Birgitte Vangsgaard.

Overordnet er Naturværkstedet en del af kommunens tilbud til udviklingshæmmede om beskyttet beskæftigelse.

Omvæltning: Udviklingshæmmede må vænne sig til nye dyr

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce