Om lidt er Søndersø Kro borte

Sådan kommer det til at se ud, når Søndersø Kro er revet ned, og Rema 1000 er rykket ind på den centralt beliggende grund lige midt i byen. Grafik: Årstiderne Arkitekter

Om lidt er Søndersø Kro borte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Om godt en måned rives den historiske kro ned. Sidst på året står en ny Rema 1000-butik klar på grunden

SØNDERSØ: Mandag den 21. juli overtager Rema EjendomsInvest Søndersø Kro. Så er dagene for byens gamle kro for alvor talte.

- Nedbrydningen sættes i gang øjeblikkelig efter overtagelsen. Jeg regner med, at arbejdet kommer til at tage 14 dage, siger Jan Poulsen, der er administrerende direktør i Rema EjendomsInvest.

Herefter går håndværkere og entreprenører i gang med at opføre nybyggeriet på krogrunden. Der bliver tale om en 1000 kvadratmeter stor dagligvarebutik, der får fladt tag. Facaden opføres med grå teglsten. Bygningen har for det meste en højde på små fem meter. Enkelte steder er bygningen godt en meter højere på grund af nogle glaspartier.

Rema 1000 har haft et arkitektfirma til at tegne den nye dagligvarebutik på den centrale placering midt i Søndersø by.

- Der bliver ikke tale om en konceptbutik, som du blandt andet ser hos Lidl eller McDonald's. Det er vigtigt, at vi får lavet noget, der passer godt ind i bybilledet, og det er grunden til, at vi har brugt et arkitektfirma til opgaven, konstaterer Jan Poulsen.

Det er arkitekt Claus Jensen, der har været med til at tegne den nye butik.

- Vi har ønsket at skabe et attraktivt miljø for enden af en fin gade (Odensevej, red.).

En stor del af den beplantning, der i dag findes ved Søndersø Kro, bliver bevaret.

Bygning falder ind

Claus Jensen fortæller, at det har været vigtigt at få lavet et byggeri, der falder fint ind med omgivelserne.

- Med de grå farver har vi forsøgt at få dæmpet bygningen ned i forhold til omgivelserne.

Samme tanke ligger bag valget af et fladt tag i stedet for et saddeltag, hvor begge tagflader har samme hældning. Skulle den nye Rema-butik have haft et saddeltag, foreskriver den gældende lokalplan en hældning på 45 grader. Det havde resulteret i en bygning i mellem ni og ti meters højde.

For at den nye butik kan få et flat tag, kræver det en fravigelse fra den gældende lokalplan. Den dispensation skal gives af politikerne i Teknisk Udvalg. Udvalgsformand Kim Johansen (S) vil gerne dispensere.

- Jeg synes, der er tale om et godt byggeri. Hele vejen igennem har bygherren været meget konstruktiv i forhold til kommunen og lyttet til vores ønsker. Det er meget positivt, siger Kim Johansen.

Politikerne i Teknisk Udvalg får det kommende byggeri på krogrunden på dagsordenen til det næste møde, som finder sted den 24. juni.

Sol, vask og grill

Den tidligere krogrund kommer til at rumme mere end selve butikken. Der skal også anlægges 73 parkeringspladser.

Desuden kan området komme til at rumme et solcenter, en grillbar og en vaskehal til biler. Alle tingene er en del af de arkitekttegninger, som er sendt til naboer og Nordfyns Kommune.

- Jeg regner ikke med, at de pågældende ting bliver lavet samtidig med butikken. Men så er vi klar til at etablere dem senere.

Om lidt er Søndersø Kro borte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce