Offensiv mod ballademagere


Offensiv mod ballademagere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

PLAN:Otterup Kommune overvejer øget indsats over for visse grupper af børn og unge
OTTERUP: Politikerne i børne- og kulturudvalget skal på mandagens møde diskutere, om Otterup Kommune skal intensivere indsatsen over for udvalgte grupper af børn og unge.

Sagen rækker tilbage til november sidste år, hvor lederne af Otterup Skole og Otterup Kommunale Ungdomsskole bad politikerne tage affære over for en gruppe unge, der chikanerede og lavede en masse ballade.

Henvendelsen medførte, at kommunen nedsatte arbejdsgrupper, der blev bedt om at vurdere behovet for forebyggende foranstaltninger over for tre specifikke grupper af børn og unge.

Der skal forebygges

- Ideen er at forebygge i stedet for at helbrede, siger Flemming Schultz, der er afdelingsleder i børne - og kulturforvaltningen.

De tre arbejdsgrupper har beskæftiget sig med hver deres gruppering:De "vilde" unge mænd i alderen 18-25 år, drenge i alderen 13-15 år og piger i alderen 13 til 18 år.

Konklusionen i fagfolkenes arbejde er indtil videre, at kommunen bør bruge sine ressourcer over for grupperingerne med pigerne og de yngre drenge.

Med hensyn til den ældste gruppering bliver det slået fast, at kommunale medarbejdere ikke kan ændre den kultur, hvor de unge finder sammen til bilfræs og druk.

- Det er vores vurdering, at de er uden for pædagogisk rækkevidde, hedder det blandt andet i en skrivelse.

I øvrigt mener kommunens folk, at det er en politimæssig opgave at få styr på de værste dele af den opførsel, som de "vilde unge" kaster sig ud i.

Fødekæden skal brydes

De kommunale fagfolk er langt mere opsatte på at sætte ind over for de yngre drenge og piger, der i vid udstrækning ser op til og socialiserer med de ældre ballademagere.

- Det er meget vigtigt at få brudt fødekæden, konstaterer Flemming Schultz.

Over for pigerne har arbejdsgruppen en idé om at give dem en indholdsrig fritid med tilbagevendende aktiviteter som ture og lignende.

Det har været planen, at dette skulle tilbydes en mindre kreds af piger. Socialministeriet er blevet søgt om penge til dette, men har afslået.

Det bliver nu de lokale politikere, som skal afgøre, om Otterup Kommune skal bruge flere penge på området.

Offensiv mod ballademagere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce