"Dømt for at slå pædagog.

"Beboer gik amok på pædagoger" og "34-årig dømt til anbringelse"

Blot et lille udpluk af de overskrifter, som fra tid til anden fylder avisens spalter og har udspillet sig på samme adresse - på en af døgninstitutionen Østruplunds tre afdelinger.

Det 132 år gamle slot i Østrup er i dag regionens specialcenter for voksne med handicap. Det tæller 32 beboere og omkring 100 medarbejdere i døgndrift.

Men det handler også om vold og trusler på medarbejderne i rehabiliteringen. Og er samtidig et udtryk for, at beboerne på Østruplund ikke er de rene novicer, når det handler om at skrige deres frustration og vrede ud i hverdagen.

- Vi har betydeligt flere fysiske konflikter i dag, og mange af vores beboere er udadreagerende. Ved overfald på medarbejdere, der anmelder vi for vold. Det skal vi gøre.

- Men det er hele tiden en afvejning. Østruplund er både en arbejdsplads og et hjem påpeger afdelingsleder på "Slottet", Lis Bondo.

Beboerne slæber rundt på et hav af diagnoser, der omfatter alt fra borderline, grænseoverskridende seksualitet til autisme.

På Østruplund får de handicappede et bo- og beskæftigelsestilbud og målgruppen bliver visisteret til institutionen på Nordfyn fra 28 kommuner landet over.

Læs mere i dagens udgave af Fyens Stiftstidende.

  • colofonpix

    Af:

    Journalist og cand.merc. Har gennem en årrække arbejdet som skrivende på Fynske Mediers redaktion på Nordfyn. Dækker alt fra kommunalstof, over politik og lokale kontroverser til stor og småt i et mangfoldigt lokalområde. Jeg har ingen særlige præferencer, men foretrækker den gode velfortalte historie, hvad enten den ligger til højre- eller venstrebenet, om der skal lægges sammen eller trækkes fra. Bor i Otterup med familien.