Nyt ungdomscenter på vej

Den tidligere Nordfyns Friskole skal snart huse psykisk udviklingshæmmede eller sent udviklede unge og skifter navn til Nordfyns Ungdomscenter.
Foto: Kim Rune

Nyt ungdomscenter på vej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tidligere skole bliver nu omdannet til blandt andet bofællesskab for udviklingshæmmede

ORE: Endnu mangler de sidste godkendelser til at drive et privat opholdssted at falde på plads, men arbejdet med at omdanne den tidligere Nordfyns Friskole til en selvejende institution er godt i gang.

Nordfyns Ungdomscenter er navnet på institutionen, som samlet set er en paraply over tre tilbud til psykisk udviklingshæmmede eller sent udviklede unge mellem 16 og 29 år i Region Syddanmark.

- Godkendelserne går helt sikkert i orden, men det tager den tid, det tager. Godkendelsesfasen tager fra tre til seks måneder, siger Trine Andersen, der er kommende leder af Nordfyns Ungdoms­center.

Sammen med sin mand, Bjarne Viborg Andersen, købte hun sidste år den tidligere friskole, da denne blev nedlagt.

Og mens Trine Andersen indtil sommerferien fortsat passer sit job som lærer på et specialundervisningscenter i Vejen, har Bjarne Viborg Andersen siden 1. april selv været i gang med de nødvendige ombygninger.

- Vi har fået tilladelse til at lave de tidligere klasseværelser om til fem lejligheder. Børnehaven Dragen skal leje to af disse, mens vi laver bofællesskab til tre unge i alderen 18 til 29 år i de tre andre, forklarer 38-årige Trine Andersen.

Ifølge lederen er der desuden plads til fem værelser med fælles køkken og to badeværelser på førstesalen:

- Her har vi planer om at lave botræning for syv-ni unge psykisk udviklingshæmmede eller sent udviklede mellem 16 og 29 år, som skal lære at flytte hjemmefra - og lære at klare sig så godt som muligt.

Tredje tilbud under paraplyen er en ungdomsuddannelse for 15 unge med særlige behov.

- Der er et stort behov for en sådan ungdomsuddannelse, for sidste sommer vedtog regeringen en ny lov, der blandt andet betyder , at unge med særlige behov har krav på at få en tre-årig ungdomsuddannelse, siger Trine Andersen.

Institution i blodet

Hun betegner det som en drøm, der er gået i opfyldelse. Selv om hun sammen med sin mand og tre børn har boet i Vejen i flere år, kender hun udmærket området omkring den tidligere skole:

- Jeg har selv gået på skolen, da jeg var barn, så det er meget nostalgisk at gå rundt i lokalerne. Desuden startede mine forældre en institution ved Ringe, så det har altid været en del af livet. Og jeg har i mange år haft lysten til selv at starte et projekt op for unge udviklingshæmmede og sentudviklede, men det er først nu, at de egnede bygninger er der, siger Trine Andersen.

Hun kan ikke sige noget om, hvornår de første unge finder vej til Nordfyns Ungdomscenter. Det kommer helt an på, hvornår de sidste godkendelser er i hus.

Efter planen skal den private institution have omkring 20 ansatte.

Nyt ungdomscenter på vej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce