Nyt rådgivningscenter skal hjælpe borgerne

Man kan få hjælp til alt fra hverdagsting såsom e-boks og økonomi til støtte til at håndtere svære tanker og følelser eller til at tage kontakt til relevante myndigheder. PR-foto

Nyt rådgivningscenter skal hjælpe borgerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I Nordfyns Kommune kan indbyggerne fremover søge hjælp i et særligt rådgivningscenter, En indgang, når de oplever udfordringer, som de har svært ved at tackle selv.

Nordfyn: Borgerne i Nordfyns Kommune kan fremover få en hjælpende hånd fra kommunen, når de løber ind i små og store udfordringer i deres liv. Fremover kan de søge hjælp i et særligt rådgivningscenter ved navn "En Indgang", der har lokaler i både Otterup, Søndersø og Bogense.

Der kan være tale om hjælp til alt lige fra e-boks, kost, indkøb, ensomhed, støtte til at kontakte relevante myndigheder, at skabe kontakt til frivillige tilbud og aktiviteter med mere.

Tilbuddet retter sig primært mod personer, der har nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne eller sociale problemer, og personer, der er i risiko for at udvikle funktionsnedsættelse eller sociale problemer.

- Rådgivningscentret er ment som en nem og overskuelig indgang til kommunen for borgere, der føler sig pressede. Når man befinder sig i sådan en situation, skal man ikke bruge kræfter på at navigere i et tungt kommunalt system. Det er her rådgivningscentret får en rolle. Vi tager borgeren i hånden et stykke ad vejen, men borgeren har selv fat i styrepinden og er en aktiv part i løsningen, siger formand for Social- og Sundhedsudvalget Mogens Christensen i en pressemeddelelse.

Hjælp uden ventetid

Rådgivningscentret er ikke et tilbud, man visiteres til. Der er tale om ad hoc hjælp, som borgeren kan opsøge uden i forvejen at have en fast tilknytning til et kommunalt tilbud. Det vil også være muligt at kontakte rådgivningscentret anonymt over telefon.

- Med rådgivningscentret ønsker vi ikke kun at skabe én indgang, vi ønsker også at skabe mange udgange for borgerne, så der er mulighed for at leve et liv uden kommunal støtte. Derfor skal vi også arbejde tæt sammen med de frivillige foreninger, hvor borgerne har mulighed for at indgå i fællesskaber, der rækker langt ud over det tidsafgrænsede forløb i én Indgang. Det er udgangspunktet for En Indgang, at vi uden ventetid vil kunne tilbyde hjælp til netop de udfordringer, som borgeren oplever, siger Henrik Hørslev Hansen, afdelingsleder for Handicap og Psykiatri i Nordfyns Kommune.

Nyt rådgivningscenter skal hjælpe borgerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce