Nyt multihus: Forening vil samle to millioner ind i Søndersø

Det er Peter Simonsens og resten af styregruppens drøm, at man har skaffet sig penge til at købe det gamle mejeri i Søndersø om knap et år, så ombygningen til moderne multihus kan begynde. Arkivfoto: Victoria Mørck

Nyt multihus: Forening vil samle to millioner ind i Søndersø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Styregruppen for Multi- og Samlingshuset i Søndersø begynder inden længe at sælge folkeaktier, som skal hjælpe med at købe byens gamle mejeri.

Søndersø: Omkring 35 af de fremmødte på den stiftende generalforsamling for Søndersø Borgerforening har tilkendegivet, at de ønsker at købe folkeaktier i byens måske kommende multihus. Det fortæller tovholder for styregruppen Peter Simonsen.

- Vores vigtigste opgave er at samle penge sammen til at få købt mejeriet. Det skal blandt andet ske ved køb af folkeaktier, som kommer i forskellige beløbsstørrelser, fortæller han.

Styregruppen håber, at de i den kommende tid vil kunne komme rundt til dem, som foreløbig har meldt sig som støtter, og aflevere deres aktioner. Håbet er, at folkeaktionerne vil kunne give en halv million kroner. Mejeriet blev for nogle år siden sat til salg for 4,6 millioner, men styregruppen har fået accepteret et bud på to millioner kroner, hvis de kan skrabe dem sammen.

- Vi har ikke en krone, så vores første delmål er at indsamle en halv million kroner, og det er realistisk. Vi skal også have virksomhederne med, og så skal vi have lavet nogle forskellige tiltag, som kan give nogle penge, siger han.

Vi har ikke en krone, så vores første delmål er at indsamle en halv million kroner, og det er realistisk. Vi skal også have virksomhederne med, og så skal vi have lavet nogle forskellige tiltag, som kan give nogle penge.
Peter Simonsen, Søndersø Multi- og Samlingshus.

Skal renoveres

Nordfyns Kommune har ifølge Peter Simonsen været meget velvillige i forhold til at hjælpe, men de kan ikke gå ind og købe bygningen for foreningen.

- De gav os 60.000 kroner for lang tid siden, så vi kunne få lavet tegninger, beregninger og markedsføring, fortæller han.

Men én ting er at få samlet de to millioner ind, som bygningen koster. Noget andet er, at den også skal renoveres efterfølgende. Peter Simonsen og styregruppen har planer for, at der skal drives en café eller restaurant på stedet, og så skal der være mulighed for at leje festlokaler. For at skabe noget liv i huset drømmer Peter Simonsen også om, at borgerservice kunne rykke ind.

- Vi skal være et multihus for både unge og ældre, hvor der sker mangfoldige ting, men vi vil ikke lægge os fast på noget endnu. Men man skal kunne leje lokaler til fester, møder, konferencer og lignende. Vi skal prøve at finde på noget, som ikke ret mange andre har, så vi kan få penge fra fonde til renoveringen, siger han.

Hvis man køber en folkeaktie, og projektet med multihuset mod forventning ikke bliver til noget, får man sine penge igen, forsikrer Peter Simonsen.

Nyt multihus: Forening vil samle to millioner ind i Søndersø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce