Nyt liv ved Klintebjerg Havn: Forening jubler over afgørelse

Vigelsø-skipper Niels Stylsvig Sørensen og bådelaug-formand Claus Thordal foran den gamle toiletbygning på havnen i Klintebjerg. Klintebjerg Bådelaug har sagt, at de meget gerne vil flytte over i det måske kommende fælleshus for at få et større klubhus. Arkivfoto: Emil Hermann.

Nyt liv ved Klintebjerg Havn: Forening jubler over afgørelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommunalbestyrelsen har godkendt lokalplan, som muliggør forenings ønske om at opføre bådehuse, strandpromenade og fælleshus ved Klintebjerg Havn.

Klintebjerg: Foreningen Udvikling Klintebjerg, der har til formål at udvikle området ved havnen i Klintebjerg, har for nylig fået en særdeles positiv melding.

Kommunalbestyrelsen har godkendt en lokalplan, som muliggør foreningens ønske om at opføre mindre bådehuse til fiskeri- og sejlsportsudstyr, et fælleshus til lokale foreninger som blandt andet Klintebjerg Vinterbadelaug og Klintebjerg bådelaug og en promenade med sandstand.

Det har længe været et erklæret mål at få lov til at udvikle det grønne område ved den nuværende havn, hvor der i øvrigt for nylig er blevet bygget en helt ny toiletbygning til 900.000 kroner med blandt andet omklædningsfaciliteter og udendørsbrusere under tag.

- Det er mega positivt, at Erhvervsstyrelsen har givet den nødvendige planlægningstilladelse, og nu har kommunalbestyrelsen godkendt lokalplanen for området. Når høringsperioden, som gælder fire uger endnu, er overstået, vil vi kontakte et arkitektfirma, som skal hjælpe os med at sikre, at bådehusene, fælleshuset og promenaden kommer til at passe ind i stilen i området, fortæller Trine Wenckheim, formand for Udvikling Klintebjerg.

Søger efter midler

Udvikling Klintebjerg har på nuværende tidspunkt omkring 3,5 millioner kroner til gode hos Nordfyns Kommune, som skal gå til projektet. Disse penge rækker dog ikke til at kunne fuldføre alle planerne, og derfor er de frivillige folk bag foreningen i fuld gang med at søge penge fra fonde.

- Vi har en ansøgning liggende hos Nordeafonden på en million kroner, som vi håber på går igennem. Vi har fået en professionel fundraiser med ind omkring vores projekt, og det betyder, at vi også vil søge yderligere fonde, da vi har brug for midlerne, fortæller Trine Wenckheim.

Udvikling Klintebjerg har også et ønske om at få opført en helt ny fjordhavn i forlængelse af bådehusene, fælleshuset og strandpromenaden, men dette projekt ligger længere ude i fremtiden.

- Nu handler det om at skaffe flere midler, lyder det fra Trine Wenckheim.

Nyt liv ved Klintebjerg Havn: Forening jubler over afgørelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce