Nyt liv i Bogense Sygehus


Nyt liv i Bogense Sygehus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

LOKALDEBAT Af Eva Laut Andersen (V2), fmd. for socialudvalget i Bogense Kommune, Grydhøj 26, 5400 Bogense

Med udgangspunkt i det forslag, som nu ligger til modernisering af den offentlige sektor, er der god grund til optimisme - også i forhold til at få liv i "Bogense Sygehus" igen.

I aftalen om ny struktur står der blandt andet: "Der skal fremadrettet være fokus på lokal sundhedsfremme og forebyggelse. Kommunerne skal kunne etablere nye løsninger på især forebyggelses- og genoptræningsområdet, f.eks. i form af sundhedscentre."

Med baggrund i de mange opgaver, som nu bliver overført til kommunerne bør vi etablere bæredygtige kommuner, og vi må erkende, at de anbefalede 30.000 indbyggere for en kommune er et absolut minimum.

De nordfynske kommuner bør ikke tage udgangspunkt i minimum, men søge en kommunestørrelse som også er bæredygtig på længere sigt. Vi skal fremtidssikre de nye kommuner. (Jeg forestiller mig ikke, at nogen ønsker at bruge ressourcer på strukturdebat om få år igen.)

Set i forhold til hele sundhedsområdet, hvor kommunerne kommer til at spille en central rolle, vil et anlæg som Bogense Sygehus være perfekt til opgaver som genoptræning, aflastning og sundhedsfremmende foranstaltninger.

Bogense Sygehus ligger centralt i forhold til såvel vestfyn som nordfyn og vil derfor være et naturligt sted at placere de nye kommunale opgaver.

Når vi kender de nye kommunegrænser, bør vi hurtigst muligt gå i gang med at sikre såvel de fysiske rammer som driften af disse opgaver.

Men, allerede nu kan vi begynde at glæde os over, at disse vigtige opgaver nu skal løses tættere på borgerne.

Det bliver kommunerne, som får ansvaret for bl.a. genoptræning, og borgeren bliver ikke længere "kastebold" mellem to instanser.

Nyt liv i Bogense Sygehus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce