Nykredit åbner for bud på konkursramt dagligvarebutik: Arbejdsgruppe diskuterer nu pris

Tirsdag den 19. marts var sidste åbningsdag i Lokalbrugsen i Nørreby. Men måske er en ny dagligvarebutik på vej ind i de samme lokaler. Nørreby Butikshus ApS kæmper i hvert fald for dette. Foto: Privat

Nykredit åbner for bud på konkursramt dagligvarebutik: Arbejdsgruppe diskuterer nu pris

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Arbejdsgruppen i Nørreby Butikshus ApS har længe forsøgt at få hul igennem til Nykredit. Nu er det lykkedes, og Nykredit er villig til at sælge konkursramt dagligvarebutik, oplyser talsmand.

Nørreby: - Vi har gået og ventet på at få hul igennem til Nykredit siden borgermødet i begyndelsen af april, og det lykkedes for kurator i starten af denne uge. Jeg talte med kurator onsdag aften, og han sagde, at Nykredit var villig til at indgå en dialog omkring en overtagelse af bygningen, fortæller David Lorentzen fra arbejdsgruppen i Nørreby Butikshus ApS.

Fredag klokken 16 mødes arbejdsgruppen i Nørreby Butikshus ApS og sender efterfølgende et realistisk bud det til banken i starten af næste uge.

- I starten var stemmen i lokalsamfundet, at bygningerne ikke skulle koste mere end 25.000 kroner. Nu har vi nok alle sammen indset, at den pris får vi det ikke til. Nykredit kan jo ikke bare gå ud og sælge til en spotpris, men vi kommer bestemt heller ikke til at give 140.000 kroner, så vi skal finde et eller andet derimellem, og så håber vi selvfølgelig på, at Nykredit er til at handle med. Nykredit ønsker jo nok ikke at have bygninger stående eller at skulle ud i en tvangsauktion, siger David Lorentzen.

Tirsdag den 19. marts lukkede Lokalbrugsen i Nørreby efter mere end 122 års eksistens i landsbyen. Nørreby Brugsforening, der stod for driften af Lokalbrugsen og det tilhørende benzinanlæg, kunne ikke få økonomien til at hænge sammen efter mange års hård kamp og gik derfor konkurs.

Nu kæmper lokale ildsjæle for at få genåbnet både dagligvarebutikken og benzinanlægget. Lokale folk i Nørreby og omegn har sagt ja til at tegne anparter for over 252.000 kroner i håbet om en genåbning.

Gammel gæld

Nørreby Brugsforening har en gæld på 140.000 kroner i bygningerne til Nykredit. Ifølge David Lorentzen skal denne gæld indløses af Nørreby Butikshus ApS.

- Som udgangspunkt lyder det på kurator som om, at Nykredit vil have deres penge, og det lyder ikke som om, at vi bare kan overtage lånet fra Nørreby Brugsforening. Derfor skal vi selv ud og finde et nyt lån for at skaffe kapital eller selv finde pengene. Worst case scenario er, at vi skal betale 140.000 kroner samt omkostninger til boet. Hvis vi skal betale det hele, så er vi oppe på omkring 175.000 kroner, og det kan økonomien umiddelbart ikke bære, siger han.

- Jeg forestiller mig, at vi vil forsøge at finde nogle virksomheder eller privatpersoner i lokalsamfundet, som vil låne os penge til bygningerne til en fornuftig rente.

Arbejdsgruppen har tidligere været i dialog med Dagrofa, hvor Let-Køb hører under, og der er gensidig interesse for at indlede et samarbejde, og planen er, at en købmand skal leje sig ind. Arbejdsgruppen har også talt med Go'on, der gerne vil levere brændstof til tankanlægget.

Nykredit åbner for bud på konkursramt dagligvarebutik: Arbejdsgruppe diskuterer nu pris

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce