Nykredit: Ingen sorte pletter over Hårslev

Huset på Bogensevej i Hårslev er et typehus fra Amstrup & Baggesen, bygget i 1971 og meget velholdt. Foto: Magnus Harkjær

Nykredit: Ingen sorte pletter over Hårslev

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Direktør i Nykredit er ked af at skulle afvise kunder, men afviser at man har sorte boligpletter i landdistrikterne.

Hårslev: Nykredit har et stort ønske om at bakke op om livet i landdistrikterne, men der er desværre tilfælde, hvor man må skuffe kunden, fortæller direktør i Nykredit Bank Henrik Rasmussen som kommentar til, at Knud Erik Rasmussen ikke kan få lov at låne penge til et hus i Hårslev, som han vil bruge til udlejning.

- Jeg kan ikke gå ind i den konkrete sag, men jeg er ærgerlig hver gang, vi siger nej til en kunde. Vi vil gerne give udlån i hele landet, og to tredjedele af alle nye boliglån i landdistrikterne kommer faktisk fra os, siger han.

Men hvorfor er det så, at man lige netop i ellers aktive Hårslev må opgive at låne penge?

- Når en kunde spørger, indgår der forskellige parametre. De skal være med til at sikre balancen mellem at være den største udlåner og samtidig ikke tage for store risici i vores lån, siger han.

Samlet vurdering

Det handler altså både om at hjælpe boligejere og samtidig agere økonomisk ansvarligt.

- Vi går ind og kigger på ejendommen. Hvor ligger den henne? Hvilken kvalitet er den i? Er det til egen brug eller udlejning? Hvordan er driften i udlejning? Hvor omsættelig er den? Derefter kigger vi på kunden og dennes formuehold. Vi kigger også samlet set på kundens evne til gæld, fortæller Henrik Rasmussen.

Men der er altså kunder som får et nej til lån.

- Uden kunder er vi ingenting, så vi prøver at finde løsninger. Det kan være lavere belåning, løbetid eller bankbelåning, og vi vil som sagt strække os langt for at bidrage til udviklingen i både byer og landdistrikter. Der er bare tilfælde, hvor vi desværre ikke kan yde realkreditlån. Derfor har vi også lavet et landdistriktslån til ejendomme, der falder uden for klassisk realkredit. Vi har et ønske om at være til stede, og ja der er nogle udfordringer i mindre byer, men der er også mennesker, som gerne vil bo der, og som synes, at det er dejligt, og dem prøver vi at understøtte, siger Henrik Rasmussen og afviser, at lige præcis Hårslev skulle være klassificeret dårligere end andre byer.

- Der er ingen sort plet over Hårslev, kun en samlet vurdering. Vi har hverken sorte pletter på postnumre eller vejnavne, siger han.

Nykredit: Ingen sorte pletter over Hårslev

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce