Nordfynslisten vil kæmpe for sit politiske arvegods. Men erkender, at politik er kompromisets kunst.

Nordfyn: Når Dorte Schmidt og Arne Erlund skifter fra den snarligt nedlagte Nordfynslisten til Socialdemokratiet, skal de også vænne sig til nye præmisser for deres politiske virke. Nordfynslisten var deres egen opfindelse, deres eget barn, hvis udvikling de selv kunne definere. Nu skal de finde rytmen i nye rammer, som de ikke er herrer over alene. Alligevel vil de bestræbe sig på at påvirke med deres eget politiske arvegods så meget, de kan, siger Arne Erlund.

 

Arne Erlund, medstifter af Nordfynslisten

- For os har de små lokalsamfunds ve og vel altid haft en særlig plads. For eksempel bevarelsen af skoler og børnehaver. Det ligger os stadig meget på sinde, og her kan det jo godt være, at meningerne kan være forskellige fra i hvert fald nogle af socialdemokraterne at dømme på de spredte udmeldinger, der er kommet på det område. Men så kan vi forhåbentlig gennem diskussioner i hvert fald få opmærksomheden rettet ind på disse emner og forhåbentlig påvirke holdningerne, siger Arne Erlund.

Ved det seneste budgetforlig, som Socialdemokratiet var med i, røg Nordfynslisten sammen med SF hurtigt ud af forhandlingerne og blev dermed ikke en del af forliget. Stridspunktet var besparelser på sundhedsplejeområdet. Det blev vedtaget med Socialdemokratiets stemmer og mod Nordfynslistens.

- I alle mine valgperioder har jeg haft den økonomiske politik som kernen i mit arbejde. Jeg mener, at en god økonomi er forudsætningen for, at vi kan vedtage alt det sjove og det gode. Og forebyggende arbejde, f. eks. hvad angår børns sundhed, er ikke alene rimeligt i sig selv, det er også på det lange økonomisk sigte en fornuftig foranstaltning. Men jeg er ikke typen, der holder mig tilbage, jeg tager ordet, og det vil jeg også gøre i den socialdemokratiske gruppe, hvis jeg opnår valg. Og håbe det bedste. Men jeg erkender, at politik er er kompromisets kunst. Nogle gange kommer man igennem med sine synspunkter, andre gange må man give sig, siger Dorte Schmidt.

  • Michael Bager

    Af:

    Journalist på avisen Danmark, Jysk Fynske Medier. Uddannet på Danmarks Journalisthøjskole 1983. Eksaminer i sociologi og Danmarkshistorie med forskningsteknik på Institut for Statskundskab, Århus Universitet. Bred erfaring fra flere lokale, regionale og landsdækkende aviser og tv. Har tidligere været blandt andet lokalredaktør på Nordfyn for Fyens Stiftstidende, redaktionschef på Ekstra Bladet og Århus Stiftstidende, politisk redaktør på TV2 Østjylland, sportsjournalist på Det Fri Aktuelt og chefredaktør på magasinet Svømmesport.Forfatter på fire bøger om sport. Tidligere gæsteunderviser på Danmarks Journalisthøjskole og Den Journalistiske Efteruddannelse.

Mere om emnet

Se alle
Nordfynslisten lister A

Nordfynslisten lister A