Nye job: Spirevippen bygger vuggestue

Børnehaven Spirevippen har købt nabogrunden for flere år siden, og nu er der skrevet under på byggekontrakten af en ny integreret vuggestue, fortæller bestyrelsesformand Morten Grønvald. Foto: Thomas Gregersen

Nye job: Spirevippen bygger vuggestue

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den private gårdbørnehave Spirevippen i Tofte ved Bogense tager snart første spadestik til en vuggestue.

Tofte: Flyverdragter i alle farveskalaens toner tjener i øjeblikket deres berettigelse, når ungerne hos den private gårdbørnehave Spirevippen lege ude i sne og frost. Det med farverne kan være lige meget ved 16-tiden, for der har de alle fået den samme brunlige tone som jorden på legepladsen.

Gårdbørnehaven giver børnene meget tid ude i den friske luft med fingrene i mudderet og læring om madens vej fra jord til bord. Nu vil gårdbørnehaven også være en gårdvuggestue, og første spadestik til en 130 kvadratmeter stor vuggestueafdeling til 12 børn forventes at blive gravet omkring 1. april.

- Det var en stor dag for os. Lige siden vi blev en privat institution for fem år siden, har vi haft et stort ønske om at skabe et integreret tilbud, og nu er kontrakten på byggeriet endelig skrevet under, fortæller Morten Grønvald, der er formand for forældrebestyrelsen.

Godkendelsen fra Nordfyns Kommune har bestyrelsen haft liggende nogle år, og nu har man også fået en finansiering på plads sammen med Nordfyns Bank og Statens Vækstfond.

Pengene har været det sidste hængeparti, for som privat institution på landet, er pengene ikke kommet af sig selv.

- For mange af de andre banker har det næsten været nok at kigge på landkortet, før de sagde nej, men Nordfyns Bank kender lokalområdet og troede ligesom os selv på projektet, fortæller bestyrelsesformanden.

Lige siden vi blev en privat institution for fem år siden, har vi haft et stort ønske om at skabe et integreret tilbud, og nu er kontrakten på byggeriet endelig skrevet under.
Bestyrelsesformand Morten Grønlund.
Spirevippen
Gårdbørnehaven Spirevippen åbnede den 4 november 1996 som selvejende institution.

De første år var Spirevippen puljeinstitution, men fra 1. august 2013 blev den privat. Siden er det kun gået én vej, og tidligere tiders problemfyldte økonomi er vendt til en succeshistorie.

Der er ansat en leder og 12 medarbejdere, og med den nye vuggestue bliver der skabt to eller tre nye stillinger.

Der skal fremover være plads til 72 børnehavebørn og 12 vuggestuebørn.

Sammenhæng er vigtigt

Børnehaven har netop sendt 27 af sine 72 børn videre til førskoleforløbet, og den nye vuggestue bliver en vigtig del af Spirevippens mål om at skabe sammenhæng mellem de forskellige trin op til indskolingen.

- Der er 16 børn fra os, der i disse dage skal videre til Kongslundskolen, og her har vi valgt at overdrage en medarbejder fra børnehaven til kommuneskolen i fire måneder, så vi kan sende børnene bedst muligt det sidste stykke ind i skoletiden, fortæller Morten Grønvald.

Han er selv i den situation, at hans yngste datter er et af de børn, der nu skal i førskole, og dermed skal han forlade forældrebestyrelsen.

- Men jeg får lov at se byggeriet færdigt. Som ingeniør har jeg fulgt rigtigt mange byggerier, og jeg har lovet at følge projektet til dørs, siger han.

Det er på flere måder et spændende projekt, Spirevippen er gået i gang med. Først og fremmest er det utraditionelt, at Statens Vækstfond støtter byggeri af en institution, men det er også første gang, byggefirmaet Huscompagniet skal opføre en institutionsbygning.

Byggeriet kommer udefra til at ligne et ganske almindeligt moderne gulstens typehus, men bliver indenfor udstyret efter alle de krav der er til institutioner. Allerede nu, inden det første spadestik er taget, er fem ud af de 12 vuggestuepladser besat, og bestyrelsen forventer, at alle vil være fyldt, når det nye byggeri står klar.

Udover de ekstra kvadratmeter betyder vuggestuen også flere kolleger til de nuværende 12 ansatte.

- Det kommer til at betyde, at vi skaber to - helst tre - nye arbejdspladser, mener Morten Grønvald.

Nye job: Spirevippen bygger vuggestue

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce