Nørreby: En ny skoleleder tager imod eleverne på Klinte Natur- og Idrætsfriskole, når det nye skoleår indledes på mandag.

Det bliver Ruth Ellingsgaard Leren fra Hasmark. Bestyrelsen blev enig om hendes ansættelse efter den ekstraordinære generalforsamling torsdag, hvor der blev indgået en fredsaftale, efter at bestyrelsen internt var gerådet ud i voldsomme uenigheder.

Ruth Ellingsgaard Leren er 57 år og har i følge skolens formand Mogens Jensen stor lærer- og ledererfaring. Hun afløser Pauline Gade, som forlod skolen efter et brud med bestyrelsen i juni.

- Hun er den rigtige til jobbet. Hun har ikke tidligere været involveret i vores friskole, så hun træder ind i jobbet uden nogen forhistorie her, siger Mogens Jensen.

Selv om hun indleder arbejdet på mandag, er ansættelsen ikke definitiv. Skolens vedtægter kræver en godkendelse på en generalforsamling. Der vil derfor blive indkaldt til en snarlig ekstraordinær generalforsamling, hvor samtlige bestyrelsesposter samtidig sættes under valg som følge af den seneste tids uro.

  • Michael Bager

    Af:

    Journalist på avisen Danmark, Jysk Fynske Medier. Uddannet på Danmarks Journalisthøjskole 1983. Eksaminer i sociologi og Danmarkshistorie med forskningsteknik på Institut for Statskundskab, Århus Universitet. Bred erfaring fra flere lokale, regionale og landsdækkende aviser og tv. Har tidligere været blandt andet lokalredaktør på Nordfyn for Fyens Stiftstidende, redaktionschef på Ekstra Bladet og Århus Stiftstidende, politisk redaktør på TV2 Østjylland, sportsjournalist på Det Fri Aktuelt og chefredaktør på magasinet Svømmesport.Forfatter på fire bøger om sport. Tidligere gæsteunderviser på Danmarks Journalisthøjskole og Den Journalistiske Efteruddannelse.

Mere om emnet

Se alle
Freden genoprettet på friskolen i Klinte

Freden genoprettet på friskolen i Klinte