Ny kommune ønsker kommunalt ledet jobcenter


Ny kommune ønsker kommunalt ledet jobcenter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

NORDFYN: De tre nordfynske kommunalbestyrelser er blevet enige om, at man vil lægge billet ind på at få et jobcenter af C-modellen i den nye storkommune, Bogense Kommune.

Det betyder, at man ønsker en model, hvor staten har delegeret al indsat overfor de ledige ud til kommunen.

Det nye jobcenter, som ingen endnu ved, hvor skal ligge, skal varetage opgaver over for ledige, hvad enten de er på kontanthjælp eller på arbejdsløshedsdagpenge.

I dag er det staten, der har myndighedsansvar for ledige på arbejdsløshedsdagpenge, men dette ansvar uddelegeres til kommunen i de såkaldte C-jobcentre.

Det betyder blandt andet, at der i denne type jobcentre medfølger det personale fra staten, som hidtil har varetaget den statslige arbejdsløshedsindsats. I fremtiden vil det dog være kommunen, der i denne type jobcenter er ansættelsesansvarlig.

De to andre jobcentermodeller, der opereres med - type A og B - har det til fælles, at staten bevarer det politiske ansvar for den del af arbejdet, der i dag foregår på Arbejdsformidlingen.

I type C-jobcenteret ligger hele ansvaret hos kommunen. Der skal dog her nedsættes et lokalt beskæftigelsesråd - med deltagelse af blandt andre arbejdsmarkeds parter - der kan føre tilsyn med arbejdet i kommunen.

Skønt den nye storkommune nu lægger billet ind på et jobcenter C, er det ikke givet, at det bliver denne model, der kommer til at gælde for Bogense Kommune. Det er i sidste ende beskæftigelsesministeren, der i samarbejde med forligspartierne bestemmer, hvilke kommuner der skal have et jobcenter af typen C.

Ny kommune ønsker kommunalt ledet jobcenter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce