Ny hjemmeside: Forælder gør spareforslag overskuelige

Leif Bode Nielsen er manden bag hjemmesiden underafvikling.dk, som forhåbentligt overskueliggør Nordfyns Kommunes omstillingskatalog. Privatfoto.

Ny hjemmeside: Forælder gør spareforslag overskuelige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En ny hjemmeside udpensler omstillingskatalogets detaljer. Den har til mål på en simpel måde at fortælle, at besparelserne har konsekvenser for alle i Nordfyns Kommune.

Skamby: Midtvejs i sidste uge fik Leif Bode Nielsen en idé. Om lørdagen, den 25. august, satte han sig så ned foran computeren, nærlæste omstillingskataloget nok engang og begyndte så at konstruere underafvikling.dk. En hjemmeside, som har til formål at fortælle om de muligt foranstående besparelser på en let og simpel måde. Og meget mere end dét.

- Jeg syntes, at omstillingskataloget var sat utroligt kringlet op. I virkeligheden burde kommunen have lavet en lignende nem hjemmeside til os borgere i stedet for en ugennemskuelig PDF. Men nu har jeg så gjort det, fortæller Leif Bode Nielsen.

Og han har ikke været alene om det. Søndag mødtes han med styregruppen, der har arrangeret demonstrationen foran Bogense Rådhus torsdag aften, og som står bag Facebook-gruppen 'Bevaring af skoler og institution på Nordfyn' med over 1.750 medlemmer. De gennemgik, hvad hjemmesiden helt præcist skulle indeholde, og folk i Facebook-gruppen har hjulpet med informationer og pointer.

- Det har været en gruppeindsats. Og nu er den klar. Den er bygget så nemt op, at du hurtigt kan få at vide, hvilke besparelser der er, hvad de har af konsekvenser, og hvad man som borger kan gøre ved det, forklarer hjemmesidemageren, som har arbejdet med onlinekommunikation før.

Berører også store byer

Selvom Leif Bode Nielsen er lokalformand for Liberal Alliance, understreger han, at hjemmesidetiltaget er apolitisk og bunder mere i hans personlige familieforhold.

Leif Bode Nielsen bor selv i Skamby og har en søn, som går i en af de børnehaver, der vil blive lukket i forbindelse med de mulige besparelser. Samtidig gruer han for muligheden for faldende huspriser, som kan føre til en slags stavnbundethed i landområderne.

- Det tror jeg, mange er bange for. Så hvis jeg med en beskeden investering i hjemmesiden kan løfte bevidstheden om det problematiske ved spareplanerne, så er der nok endnu flere penge at redde for os husejere på lang sigt, håber han.

Og det vil ikke kun skabe problemer i landsbyområderne, mener Leif Bode Nielsen, men det er en del af en større centralisering.

- Det rammer jo også de større byer, hvor institutioner lukker. Skal en by som Søndersø så også til at se sig som én af de små? spørger Skamby-borgeren.

Kampen skal fortsætte

Hjemmesidens sidste formål er at holde gryden i kog omkring omstillingskataloget.

- Det er helt vildt, så hurtigt folk har reageret rundt omkring. Men det skal de, ja, os alle, blive ved med. Også efter demonstrationen. Så længe politikerne ikke har besluttet noget, skal vi kæmpe for at påvirke dem, siger Leif Bode Nielsen afsluttende.

Politikerne tager som sagt første officielle kig på omstillingskataloget torsdag aften, men det endelig kommunebudget bliver først endeligt besluttet i begyndelsen af oktober.

Ny hjemmeside: Forælder gør spareforslag overskuelige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce