Ny Bogense-café bliver en familieoase

Per Forstad er trukket i arbejdstøjet i den nybyggede del af caféen. Han knokler sammen med sine håndværkere for at få de sidste detaljer klar til den officielle åbning af Café Kysten den 1. maj klokken 14. Foto: Thomas Gregersen

Ny Bogense-café bliver en familieoase

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ejer af Bogense Kyst, Per Forstad, er nu også manden bag en ny café i Adelgade.

Bogense: Når den gamle nordfynske købstad inden så længe fordobler sit indbyggertal og campingpladser, og marinaen summer af sommerliv, bliver det i denne turistsæson med et hidtil uset antal caféer og spisesteder i gadebilledet. Den 1. maj klipper borgmester Morten Andersen den røde snor og indvier dermed officielt det nyeste skud på stammen. Café Kysten er navnet, og her ligger fokus først og fremmest på børnefamilierne.

- Det er et koncept, som ikke findes på Nordfyn i forvejen, og vi har løbende udviklet det, mens der blev bygget, fortæller Per Forstad, der ejer Hotel Bogense Kyst.

Sidste år lejede hotellet sig ind i det lille byhus med en sommercafé, men Per Forstad valgte at købe huset og give det en gennemgribende restaurering - ligesom der er bygget en større udvidelse i haven ud mod Bybækken.

- Grundidéen er egentlig opstået, fordi vi jo allesammen kender det der med, at børnene keder sig, når hele familien er ude og spise. Når børnene hurtigt har slugt deres mad, så lyder det hurtigt: Hvornår skal vi hjem, siger Per Forstad.

Målet med Café Kysten har derfor været at skabe et tilbud, hvor forældrene kan få ro til at sidde og nyde et glas vin eller en kop kaffe efter maden.

- Vi håber, at det bliver sådan, at børnene skal trækkes med hjem og har lyst til at komme igen, lyder det fra ejeren.

I hele haven er der indrettet børneområde, hvor familiens yngste kan slå sig løs med skattejagt, basketballkurv, piratskib, fodboldbane, biograf med tegnefilm, mooncars og et telt med forskellige aktiviteter - og for de forældre, der gerne vil følge legen lidt på afstand, er der bygget terrasser i flere niveauer.

I haven finder man også en verdensrekord. Nemlig verdens største og ældste kristtjørn, som er fredet på alle mulige måder, og bagerst er der rejst et permanent festtelt, der i løbet af sommeren skal danne rammen om en række grillarrangementer og børneaktiviteter.

- Vi er ved at være færdige med en lille udendørsscene, hvor der vil være forskellige arrangementer og koncerter i løbet af sommeren. Blandt andet satser vi på nogle tiltag i forbindelse med Rosenfestivalen og Bogense By Night, fortæller Per Forstad.

Både menuen og caféens prisklasse vil sigte mod et leje, hvor børnefamilierne kan synes det er sjovt at gå ud og spise.

- Vi har sammensat et meget bredt menukort med omkring 40 retter, så der er noget for alle, fortæller han.

Alle er velkomne til at kigge forbi og opleve den nye café og ikke mindst haven, når der er reception den 1. maj fra klokken 14 til 17.

Klokken 14 foretager borgmesteren den officielle indvielse.

Ny Bogense-café bliver en familieoase

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce