Fagforeningsarbejdet har fået nye udfordringer, mener den nye formand for 3F Nordhøjfyn, Annette Christiansen. Social dumping griber om sig og er en besværlig størrelse.

Nordfyn: Fagforeningen 3F har nok at se til, nu og i fremtiden. Fastholdelse af medlemmer er et fokusområde, for uden dem bliver det svært at mobilisere i kampen mod det omsiggribende problem med social dumping. Det mener den nye formand for 3F Nordhøjfyn, Annette Christiansen.

Hun overtager formandstjansen 1. maj efter Egon Pedersen som på fagforeningens generalforsamling tirsdag aften takkede af efter 36 år på posten.

- Fagforeningen er lige så vigtig, som den altid har været. For at sikre ordentlige overenskomster og arbejdsforhold. Derfor er det vigtigt, at vi fastholder lysten og viljen til at være med i en fagforening. Det er nødvendigt især i disse år, hvor vi slås med et problem, der er betydeligt sværere at håndtere end de traditionelle fagforeningsopgaver, vi kender: Den sociale dumping, hvor udenlandske arbejdere kommer hertil og bydes løn og arbejdsvilkår på et virkeligt ringe niveau, siger Annette Christiansen.

3F Nordhøjfyn har 3130 medlemmer og organiserer ansatte på arbejdspladser i Otterup, Bogense, Søndersø, Vissenbjerg, Årup og Tommerup. Lige præcist et område, hvor den sociale dumping banker vedvarende på døren.

- Det er i høj grad et problem, vi har inde på livet, fordi det ofte udspiller sig i landbrug og gartnerfag, som er store i vores område, siger hun.

 

Fagligt aktiv gennem flere år

Annette Christiansen overtager formandsstolen efter 12 år som næstformand. Før da var hun fagligt aktiv i Kvindeligt Arbejderforbund, indtil man samlede kræfterne i Fagligt Fælles Forbund, kendt som 3F.

Hun er oprindeligt uddannet isenkræmmer, men blev senere rengøringsassistent. Det var her, den faglige interesse blev vakt.

Annette Christiansen er 57 år, bor i Odense, er gift og mor til to voksne børn.

Forrmandsskiftet markeres ved en reception i fagforeningens lokaler på Sunekær i Søndersø fredag den 28. april fra klokken 12.30.

  • Michael Bager

    Af:

    Journalist på avisen Danmark, Jysk Fynske Medier. Uddannet på Danmarks Journalisthøjskole 1983. Eksaminer i sociologi og Danmarkshistorie med forskningsteknik på Institut for Statskundskab, Århus Universitet. Bred erfaring fra flere lokale, regionale og landsdækkende aviser og tv. Har tidligere været blandt andet lokalredaktør på Nordfyn for Fyens Stiftstidende, redaktionschef på Ekstra Bladet og Århus Stiftstidende, politisk redaktør på TV2 Østjylland, sportsjournalist på Det Fri Aktuelt og chefredaktør på magasinet Svømmesport.Forfatter på fire bøger om sport. Tidligere gæsteunderviser på Danmarks Journalisthøjskole og Den Journalistiske Efteruddannelse.