Nu kommer ensretningen i Otterup

Jernbanegade er smal, og ensretningen skal skabe mere plads til såvel bilister som bløde trafikanter. Billedet er fra en lejlighed, hvor gaden var spærret af. Arkivfoto

Nu kommer ensretningen i Otterup

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Snarest muligt i det nye år bliver Jernbanegade og en del af Bredgade ensrettet i Otterup. I første omgang som en forsøgsordning.

Otterup: Forandringen vil være synlig og til at mærke, når dele af Otterups bymidte snarest muligt i det nye år bliver ensrettet. Det besluttede Teknik- og Miljøudvalget onsdag.

Ensretningen sker i Jernbanegade og i dele af Bredgade. I første omgang er der tale om en forsøgsordning gældende fem-seks måneder. De kommende år investeres der massivt i at udvikle bymidten i Otterup, og ensretningen skal bruges til at afklare hvilken trafikmodel, der giver bedst mening på længere sigt.

Kommunens eksperter peger på, at særligt Jernbanegade i perioder er vanskelig at færdes på for bløde trafikanter. Ligeledes er vejen så smal, at biler ofte har vanskeligt ved at passere hinanden. Fortovene er smalle, så hvis bilerne ikke parkerer korrekt, eller butikkerne har udstilling af varer på fortovet, så bevæger gående sig ud på vejen.

Høring forude

Med til helheden hører, at det ikke er muligt at udvide vejens og fortovenes bredde, idet husene ligger helt ud til fortorvet.

Vurderingen er, at ensretningen vil skabe bedre flow i trafikken, og gøre det mere trygt og sikkert færdes i området. Som en anden gevinst peges der i sagsfremstillingen på, at der bliver bedre muligheder for parkering.

Inden forsøget kan begynde, er der en fire uger lang partshøring i området, hvor handelsforening, markedsforening og lokalrådet er centrale aktører.

Nu kommer ensretningen i Otterup

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce