Nordfynsspillene: Dansende katte på scenen næste sommer

Musicalen "Cats" har ikke ført været opført af lutter amatører, fortæller formand for Nordfynsspillene Max Hansen. Men det bliver den næste sommer i Otterup. Arkivfoto: Morten Stricker

Nordfynsspillene: Dansende katte på scenen næste sommer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nordfynsspillene har givet sig selv en stor opgave, når der næste år er friluftsspil i Otterup. Andrew Lloyd Webbers musical "Cats" er sommertilbuddet i 2019.

Otterup: Omsæt en lys, dansk sommeraften til en mørk, skummel storby-losseplads ved nattetide.

Det er den opgave, medlemmerne i Nordfynsspillene har givet sig selv, efter at der er skrevet kontrakt på næste års friluftsspil, Andrew Lloyd Webbers musical "Cats", der er en af verdens mest spillede musicals, siden den første gang blev opført på New London Theatre i 1981.

Og det er en ordentlig mundfuld, de glade amatører dermed binder an med.

- Den er virkelig svær både musisk, dansemæssigt og scenografisk. Jeg har talt med nogle musikere, der siger, at hvis vi syntes, at musikken til "Evita" (2017-forestillingen, red.), var svær, så er "Cats" meget sværere, fortæller formand for Nordfynsspillene Max Hansen med tilføjelsen: Vi glæder os rigtig meget.

Når "Cats" sættes op i Otterup næste sommer, bliver det første gang, musicalen spilles af en rent amatørhold.

- De amatørforeninger, der tidligere har sat den op i Danmark, har gjort det indendørs og med professionelle i nogle af de bærende roller, men det står i vores vedtægter, at det kan vi ikke, siger formanden.

Musicalen "Cats" har ingen gennemgående handling. Den foregår på en losseplads beboet af en flok katte, og den skildrer kattenes liv, når mennesker ikke ser dem. "Cats" er i høj grad en danseforestilling med sangen "Memory" som den mest kendte.

- Noget af det, vi har hørt fra publikum, er, at de synes, der har været for lidt dans i vores forestillinger, fortæller Max Hansen.

Men næste år får publikum så dans for alle billetpengene.

- Teoretisk set er "Cats" større end os, men så må vi jo vokse med opgaven. Vi vil gerne eksperimentere og udfordre os selv og publikum, fortæller formanden.

Nordfynsspillene: Dansende katte på scenen næste sommer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce