Nordfynsk trekløver i pioneraftale

På billedet ses fra venstre: Judith Poulsen, Chef for Sundhed og Rehabilitering, Nordfyns Kommune, Heidi Andersen, Formand for Bedre Psykiatri lokalafdeling Nordfyn, Kirsten Schnefeld, aktivitetsleder Røde Kors, Henrik Hørslev Hansen, Afdelingsleder Handicap og Psykiatri Nordfyns Kommune og Engfred Andreasen, formand Røde Kors Søndersø. PR-foto

Nordfynsk trekløver i pioneraftale

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Røde Kors, Bedre Psykiatri og Nordfyns Kommune bag samværsvenner, der skal give psykisk syge et pusterum.

Nordfyn: Frivillige samværsvenner skal hjælpe mennesker med psykisk sygdom eller psykisk sårbare til at få et pusterum fra systemer, journaler og fokus på det svære.

Sådan lyder det fra Røde Kors, Bedre Psykiatri og Nordfyns Kommune, som netop har underskrevet en samarbejdsaftale. Parterne kalder aftalen for den første af sin art og oplyser i en pressemeddelelse, at der nu venter et pionerarbejde med at udvikle projektet, som også kaldes Operation Samværdighed, fordi det netop handler om begreber som samvær, ligeværd og værdighed.

Med aftalen er der udviklet en ramme for, hvordan kommunen kan samarbejde med frivillige foreninger om formålet. Ideen er at matche den psykisk syge med en frivillig samværsven, der bare er der for personens egen skyld og ikke går op i diagnoser og behandlinger. Den frivillige skal bidrage med medmenneskelighed og nærvær og en oprigtig interesse i at lære den anden at kende og opbygge en relation til glæde for begge parter.

En samværsven kan også være en støtte for de pårørende og en brobygger til andre sociale fællesskaber og dermed være med til at forhindre ensomhed.

Hver anden familie

Det nordfynske trekløver vil gerne afdramatisere det at være sammen med andre mennesker, der er udfordret af psykiske problematikker og henviser til, at hver anden dansk familie kommer i kontakt med det psykiatriske behandlingssystem, og at mange derfor kender til psykisk sygdom.

Operation Samværdighed går ud på, at man finder ud af, hvad man har lyst til, uanset om det blot er at drikke en kop kaffe og få en snak, gå en tur, spille kort eller gå en tur i biograftur.

De frivillige vil blive "klædt på til opgaven, før de starter, og være i tæt kontakt med såvel fagligt personale, den frivillige aktivitetsleder og de andre frivillige.

Man skal regne med at afsætte 2-6 timer om måneden på at være frivillig samværsven.

Flere oplysninger fås hos aktivitetsleder Kirsten Schnefeld, telefon: 21 52 31 43, mail: schnefine@gmail.com

Nordfynsk trekløver i pioneraftale

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce