Søndersø & Omegns Lokalhistoriske Forening har været en tur i arkivet og er klar med nyt årsskrift.

Søndersø: Hvert år sender Søndersø & Omegns Lokalhistorie Forening et årsskrift på gaden, der fortæller historier fra den gamle Søndersø Kommune. Nu er årsskriftet for 2017 netop kommet på gaden, og det indeholder blandt andet spændende historier om Tværskov, flygtningelejrene ved Dallund Slot, Himmelstruphus, revyen fra Hårslev og historien om møbelfabrikken i Farstrup.

- Det bliver sendt ud til vores medlemmer, men man kan komme også op på arkivet i Søndersø og købe årsskriftet, fortæller næstformand Erling Larsen, som selv står bag flere af teksterne i denne udgave.

Det lokalhistoriske arkiv holder til på 1. sal på Søndersø Bibliotek, men man kan altså spare turen derop, hvis man bliver medlem af den historiske forening.

- Det koster 110 kroner om året at være medlem, fortæller Erling Larsen.

Årsskriftet koster det samme i løssalg, mens ældre udgaver kan købes for 25 kroner. Arkivets åbningstider er 14-16 mandag og 16.30-18.30 torsdag.

  • Harkjær_Magnus_ørum_(2015)_022

    Af:

    Lokalredaktør og journalist på Fyens Stiftstidendes Nordfyn-redaktion, hvor jeg har arbejdet siden 2013. Uddannet journalist fra Syddansk Universitet samme år. Under min praktiktid arbejdede jeg også på den nordfynske lokalredaktion samt avisens samfundsredaktion og i Europa-Parlamentet i Bruxelles. I 2016 var jeg projektleder for Det Fynske Folkemøde i Odense.