26-årige Camilla Aagaard Jensen skal repræsentere Danmark ved de kommende nordiske mesterskaber i Bella Centret.

Nordfyn: Det er et par stolte nordfynske guldsmede - Søren Jørgensen i Otterup og Per Maegaard i Bogense, der kan fejre deres fælles elev Camilla Aagaard Jensen, som sluttede som nummer to ved DM i guldsmedearbejde.

26-årige Camilla Aagaard Jensen er dele-elev i de to nordfynske butikker, og var én ud af syv lærlinge fra hele landet, der dystede på Koldinghus.

Med andenpladsen ved DM følger en automatisk deltagelse ved de nordiske mesterskaber i Bellacentret senere på året.

Der var sat 15,5 time af til at fremstille det lille sølvvedhæng, hvor der var indbygget en række forskellige udfordrende detaljer.

- Der var så mange svære detaljer, at det hele helst skal gå godt første gang. Der er ikke tid til at lave noget om. Men mens dommerne voterede havde jeg allerede en god fornemmelse af at ligge i den bedre halvdel, fortæller Camilla Aagaard Jensen, der skal til svendeprøve i juni og helt har udstået sin læretid den 31. juli.

Undervejs i konkurrencen kunne publikum gå rundt og følge arbejdet, så det var med ikke at lade sig stresse af de interesserede blikke og spørgsmål fra pressen.

Inde i vedhænget skulle der ligge en lille kugle af stensorten jade. Det var i anledning af, at HKH Prins Henriks store samling af jade i øjeblikket udstilles på Koldinghus.

  • Af: