Nordfyns Kommunes erhvervsvenlighed: Fra lunken til hot på bare et år

Erhvervsklimaet er helt i top i Nordfyns Kommune, viser DI's nye undersøgelse. Her er vi på Haarslev Industries, der fremstiller maskiner til forarbejdning af blandt andet slagteriaffald. Arkivfoto: Michael Bager

Nordfyns Kommunes erhvervsvenlighed: Fra lunken til hot på bare et år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

På bare et år er Nordfyns Kommune hoppet fra nummer 48 til nummer fire på Dansk Industris undersøgelser af de danske kommuners erhvervsvenlighed.

Nordfyn: Venskabet mellem erhvervslivet og Nordfyns Kommune når nye højder.

Ud fra Dansk Industris (DI) netop offentliggjorte undersøgelse om erhvervsvenlighed, har venskabet udviklet sig eksplosivt det seneste år.

Med et hop fra nummer 48 til nummer fire på DI's liste er Nordfyns Kommune årets højdespringer. Fra lunken til hot på kun 12 måneder.

Hemmeligheden skal ikke mindst findes i, fortæller Allan Munch Mortensen, chefkonsulent hos DI Fyn og DI Vestsjælland, hvad der blev svaret på spørgsmålet: Hvad synes du om din kommunes overordnede erhvervsvenlighed? Det spørgsmål vægter en tredjedel i undersøgelsen.

- Og her udtaler virksomhederne sig meget positivt om kommunen. Det er en meget markant stigning på relativ kort tid, siger Allan Munch Mortensen.

Anden undersøgelse
Dansk Industri er ikke den eneste organisation, som tager temperaturen på erhvervsvenlighed. Dansk Byggeri, som er en erhvervsorganisation for byggeri, anlæg og industri, gjorde det senest i august.Her måles erhvervsvenligheden i landets kommuner inden for 30 parametre fordelt på syv temaer; byggesagsbehandling, skatter og afgifter, udlicitering af driftsopgaver, erhvervsaffald, udbudspolitik, arbejdsmarked og uddannelse samt kommunale kendetegn som f.eks. kommunale investeringer og antallet af byggetilladelser.På Fyn og øerne så listen senest sådan ud: Nordfyn (23), Faaborg-Midtfyn (27), Svendborg (33), Odense (36), Middelfart (52), Nyborg (58), Langeland (63), Assens (76), Ærø (92) og Kerteminde (96).

Så mange spurgt

I Nordfyns Kommune har 40 virksomheder inden for de brancher, som Dansk Industri repræsenterer, deltaget i undersøgelsen. Det svarer til cirka 11 procent af de privat beskæftigede i kommunen.

Borgmester Morten Andersen (V) ser resultatet som "et stempel på kommunens erhvervsvenlighed".

- Det har bestemt signalværdi og også en vis selvforstærkende effekt, siger han, opsat "på at bevare momentum", som han udtrykker det. Den nuværende service skal fastholdes og udbygges på de områder, hvor det er muligt.

- Det tager tid, før folk mærker, at de tiltag, vi laver, også virker i praksis. Og generelt oplever jeg, at der er kommet et bedre billede af os som kommune, siger Morten Andersen.

Bedst til sagsbehandling

I kategorien kommunal sagsbehandling stryger Nordfyns Kommune til tops. Det handler blandt andet om at være god til smidig, kompetent og hurtig sagsbehandling af miljø- og sygedagpengesager.

- Virksomhederne oplever endvidere, at kommunen er god til information og dialog, herunder også at komme ud på besøg, fortæller Allan Munch Mortensen.

Morten Andersen vurderer, at det markante avancement på kun ét år skal tilskrives et langt, sejt træk med mange folk involveret, såvel fra den kommunale verden som erhvervslivet.

- Jeg tager undersøgelsen ligeså alvorligt, som havde vi ligget nummer fjerde sidst, siger han og peger på, at der tegner sig et mønster.

- Ser man på undersøgelsen fra Dansk Byggeri, som blev offentliggjort for få måneder siden, da lå vi altså også nummer ét blandt de fynske kommuner. Jeg synes, at når vi ligger i front i begge erhvervsundersøgelser, så er der en klar indikation på, at vi klarer os godt.

Når man kan rykke så hurtigt frem, kan man så ikke tilsvarende rykke ligeså hurtigt tilbage?

- Det er der selvfølgelig en risiko for, og 44 pladser frem i løbet af et år, var nok også mere, end jeg havde regnet med. Men ligger man i Top 10, så det altså fordi, man har mange gode placeringer inden for de enkelte områder.

Siden 2010 har Nordfyns Kommune aldrig ligget bedre end sidste års placering som nummer 48. Værste resultat var 2012, hvor man blev nummer 85. Ellers har man typisk ligget mellem nummer 50-60.

Nordfyns Kommunes erhvervsvenlighed: Fra lunken til hot på bare et år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce