Nordfyns Kommune: Vi holder os til reglerne

Mette Højby Petersen, chef for Natur og Miljø i Nordfyns Kommune: Vi bliver nødt til at følge reglerne fra Miljøstyrelsen. Foto: Nordfyns Kommune

Nordfyns Kommune: Vi holder os til reglerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nordfyns Kommune har overholdt Miljøstyrelsens retningslinjer i forhold til Gitte Lunds klager om støj, siger Mette Højby Petersen, chef for Natur og Miljø i Nordfyns Kommune.

Hvorfor har I lukket sagen med Gitte Lund på Fremmelev 10, som har klaget over støj fra sin nabo?

- Der er et generelt støjvilkår, altså hvor meget man må larme i det forskellige tidsrum i døgnet. Og det gælder for alle. Det er det, som står i miljøgodkendelsen til landmanden. Så har Gitte Lund klaget over støj fra det mobile foderanlæg. Og så har vi lavet en afgørelse om, at det ikke støjer for meget.

Men hun tror ikke på, at denne afgørelse er rigtig, fordi hun stadig oplever støj. Hvorfor tager I ikke ud en gang til for at være sikre?

- Det er selvfølgelig et fint spørgsmål. Da hun klagede over støj første gang, brugte vi en støjmåler, vi har. Det er ikke en akkrediteret måler. Og grænserne var overholdt. Så blev hun ved med at klage, fordi hun havde målt støj på sin mobiltelefon. Den er heller ikke akkrediteret. Og så kan vi bede landmanden om at foretage den her støjmåling af et akkrediteret firma, som har det helt rigtige system. Og den måling viser, at støjgrænserne er overholdt helt efter bogen. Og derfor sætter vi ikke spørgsmålstegn ved den måling, fordi det er målt med de målepunkter og lavet på den måde, der er redegjort for i Miljøstyrelsens vejledninger. Det er et akkrediteret firma, og den overholder det med god margen.

Jeg kan forstå, at deres besøg er anmeldt på forhånd. Gitte Lunds tese er, at der er en risiko for, at der er blevet skruet ned for foderblanderen ved deres besøg, så det overholder grænseværdierne.

- Det er jo fordi, at det er akkrediteret. Så de skal tage det med fuld drift, står der i rapporten. Og de kører med fuld drift. De er jo garant for, at det er rigtigt. Det er derfor, at vi skal tage målinger, og man ikke bare kan tage sin mobiltelefon, eller vi kan gå ud og lytte.

Men kan man være sikker på, at foderblanderen har kørt på fuld drift?

Ja, det skal vi jo være. Det er vi sikre på. Det står i den måling og den rapport.

Hun har lånt en måler fra et andet støjmålingsfirma, som viser, at der har været 80-90 decibel, som ligger en del over grænseværdierne. Jeg noterer mig, at det er lidt vildt, at det kan stige 30 decibel.

- Det er derfor, man skal bruge de akkrediterede målefirmaer. For de har noget udstyr og måler på det rigtige sted. Vi bliver nødt til at følge vejledninger fra Miljøstyrelsen. De andre kan man jo ikke stole på, for de kan være indstillede forkert.

Så du holder fast i, at I har fulgt reglerne?

- Vores hjemmel er, at vi skal holde os til retningslinjerne fra Miljøstyrelsen, for så får alle samme behandling.

Gitte Lund i Fremmelev har klaget til Nordfyns Kommune over støjgener fra en landmands mobile foderblander. Foto: Nils Mogensen Svalebøg
Gitte Lund i Fremmelev har klaget til Nordfyns Kommune over støjgener fra en landmands mobile foderblander. Foto: Nils Mogensen Svalebøg

Nordfyns Kommune: Vi holder os til reglerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce