Nordfyn på folkemødet: Er landdistrikter hjemmeblinde?

Både borgmester Morten Andersen, landdistriktskoordinator Hanne Bille og næstformand i Landdistriktsrådet Nordfyn Kjeld Hansen deltager på årets folkemøde på Bornholm. Arkivfoto: Søren Svendsen

Nordfyn på folkemødet: Er landdistrikter hjemmeblinde?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Første debat i Landdistrikternes Telt på Folkemødet på Bornholm handler om manglende gennemslagskraft og er arrangeret af Nordfyns Kommune.

Nordfyn: Den første debat i Landdistrikternes telt ved årets folkemøde på Bornholm er arrangeret af Nordfyns Kommune og foregår torsdag 14. juni kl. 13-14.

Debatten tager udgangspunkt i et begreb fra indretningsbranchen, nemlig "hjemmeblindhed" - altså den kendsgerning, at man ofte bliver blind for det smukke i sit eget hjem - og skavankerne også for den sags skyld.

Overser landdistrikterne på samme måde sine egne styrker og svagheder? Er de ikke gode nok til at fortælle de gode historier? Og hvordan påvirker de negative udkantshistorier de mennesker, der rent faktisk bor der?

Mere balance

Borgmester i Nordfyns Kommune Morten Andersen ser gerne, at der kommer mere balance i den måde, medierne skildrer landdistrikterne på, og skal det lykkes, kræver det hjælp fra de frivillige i lokalsamfundene.

- Vi skal have mobiliseret den lokale stolthed. Få fortalt den positive historie om, at man rent faktisk godt kan vælge landdistrikterne til på grund af de kvaliteter og fordele, der er ved at bo der, siger Morten Andersen.

I debatpanelet finder man bl.a. Kjeld Hansen, næstformand i Landdistriktsrådet Nordfyn, Hanne Tanvig, studieleder ved Københavns Universitet for Masteruddannelsen i landdistriktsudvikling og landskabsforvaltning, Egon Noe, professor og centerleder ved Center for Landdistriktsforskning, Syddansk Universitet. Ordstyrer og facilitator er konsulent Tyge Mortensen fra Landdistrikternes Fællesråd.

Nordfyn på folkemødet: Er landdistrikter hjemmeblinde?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce