Nordfyn er en af landets bedste: Børn og unge er vilde med foreningslivet

I sidste weekend blev en ny kunstgræsbane indviet på banerne ved Bogense G&IF. Et eksempel på, at Nordfyns Kommune forsøger at skabe gode rammer for foreningslivet. Arkivfoto: Mikkel Hamann Jensen.

Nordfyn er en af landets bedste: Børn og unge er vilde med foreningslivet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

94 procent af de nordfynske børn og unge er medlem af en idrætsforening. Denne gruppe af borgere i Nordfyns Kommune er dermed nogle af de mest foreningsaktive i hele landet, viser ny opgørelse fra DGI.

Nordfyn: Børn og unge på Nordfyn er vilde med foreningslivet.

I kommunen bor 6400 børn og unge. 5987 af disse borgere, der er mellem 0 til 18 år, er medlem af en idrætsforening.

Det svarer til, at 94 procent af kommunens børn og unge er foreningsaktive. Et højt tal, der placerer Nordfyn på en sjetteplads blandt landets 98 kommuner. Det viser en ny opgørelse fra DGI, hvor alle kommuner er inkluderet.

Mette Landtved-Holm (V), udvalgsformand for Erhverv, Kultur og Fritid, er rigtig stolt over den flotte placering.

- Det er en kæmpe cadeau til foreningerne, de må jo have de rette ting på hylderne. I en tid, hvor der er så mange forskellige tilbud, som børn kan vælge imellem og bruge tid på, er det rigtig flot, at vores foreninger kan få så mange børn og unge til at komme og dyrke noget idræt hos dem, siger hun og tilføjer:

- Vores tidligere kommunalpolitikere må have set helt rigtigt, da de valgte at satse så meget på halstrategien og dermed være med til at skabe gode faciliteter for mange foreninger. Vi har også lige indviet en helt ny kunstgræsbane i Bogense, og det er egentlig bare et led i en lang perlerække af muligheder for foreningerne.

111 procent i Billund

Enkelte af landets kommuner har en andel af foreningsaktive på over 100 procent, for eksempel Billund, der som landets bedste er oppe på hele 111 procent. Den høje procentsats skal ses på baggrund af, at et barn godt kan tælle med i opgørelsen flere gange, hvis de eksempelvis både går til fodbold og svømning.

I Kerteminde er tallet 79 procent, 77 i Assens og 70 i Middelfart. Ærø (93 procent) er den næstbedste kommune på Fyn, mens Odense klarer sig dårligst (62 procent).

DGI har sammenlignet tal fra det centrale foreningsregister, der bruges til registrering af foreningers medlemstal under DIF, DGI og Firmaidrætten, med befolkningstallene fra Danmarks Statistik.

Nordfyn er en af landets bedste: Børn og unge er vilde med foreningslivet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce