Nordfyn er duks i husdyrsager


Nordfyn er duks i husdyrsager

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

KL søger råd hos Nordfyns Kommune. Den har godkendt 30 landbrugs-udvidelser i løbet af godt halvandet år

OTTERUP: Siden 1. januar 2007 har Nordfyns Kommune behandlet og godkendt 30 ansøgninger fra landmænd, der ønsker at udvide deres bedrift med flere køer eller svin i staldene. Det gælder landbrug fra Gerskov over Agernæs til Søndersø og omegn.

Ifølge sagsbehandler Susanne Soelberg Carlsen, teknisk sektor i Nordfyns Kommune så er den gennemsnitlige ekspeditionstid for en miljøgodkendelse i et nordfynske landbrug på otte til 10 måneder. Det gør kommunen til en af duksene blandt landets 98 kommuner, når det gælder behandlingstid i sager om husdyrudvidelser.

- Vi er en lille kommune med tre medarbejdere, hvor vi er vant til at snakke sammen. Om det er gyllebeholdere eller zonetilladelser, så klarer vi det ofte selv. Samtidig bliver materialet fra landbrugskonsulenterne bedre og bedre, siger Susanne Soelberg.

Top-seks placering

En top-seks placering vidner om hurtig sagsbehandling. Men det er ikke mindst en henvendelse fra Kommunernes Landsforening, der gør indtryk i kommunens tekniske sektor, hvor miljøgodkendelser er fast arbejde.

- Vi fik tidligt taget hul på problemet i kommunen. Men meget vigtigt, at politikerne hurtigt fik løftet opgaven og lagt kompetencen over til administrationen. Den har fået et sæt rammer, som den kan arbejde indenfor, påpeger teknisk chef, Jens Christian Fonnesbech.

Erfaring fra Fyns Amt

Sammen med fem andre kommuner er den nordfynske landkommune inviteret til erfaringsmøde hos KL i København den 22. august.

Formålet med mødet er at styrke sagsbehandlingen i kommunerne og øge antallet af afgørelser på landbrugsområdet. Således skal der færdigbehandles 1200 miljøgodkendelser på landsbasis i 2008.

- Vi har været begunstiget af, at vi fik to medarbejdere fra det tidligere Fyns Amt, der i forvejen arbejdede med landbrugssager, siger Jens Christian Fonnesbech.

Kommunen har sagt ja til invitationen og skal bidrage med sparring og erfaringsudveksling med KL, Miljøministeriet og de kommuner, der er kommet mindre godt fra start. Nogle har endnu ikke afgjort en eneste ansøgning om udvidelser.

I øjeblikket er der fem ansøgninger om miljøgodkendelser ude i høring og 40 venter på at blive behandlet i kommunen.

I mens kan de nordfynske landmænd blot konstatere, at behandling af ansøgninger om flere svin og køer er blandt landets hurtigste.

Nordfyn er duks i husdyrsager

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce