Op mod ti brande på Nordfyn denne sommer er startet, efter beboere har brugt ukrudtsbrændere. Indsatsleder opfordrer til at holde god afstand til bygninger.

Beredskab Fyn i Otterup fik fredag kort før klokken 16 meldingen om en brand i et sommerhus. Det viste sig dog at være en af de mindre opgaver for beredskabet, der kunne tage fra huset ved Tørresø efter kort tid, fortæller indsatsleder Jesper Vestergaard.

- Ejeren havde sammen med en nabo fået slukket ilden, så vores opgave var alene at få kontrolleret og efterslukket. Vi kørte hjem efter et kvarters tid og en kop kaffe.

Branden var opstået i husets facadebeklædning i forbindelse med, at der var brugt en ukrudtsbrænder. Og det er langt fra første gang, at beredskabet ser den form for uheld. Indsatslederen fortæller, at der alene på Nordfyn har været 8-10 udrykninger til brande i forbindelse med ukrudtsbrændere denne sommer.

Hold afstand til huse

Jesper Vestergaard opfordrer til større forsigtighed med ukrudtsbrænderne.

- Man bør holde god afstand til bygninger, hække og græsplæner. Selvom det har regnet let, kan dele af planterne sagtens være tøre. Jeg kunne ikke finde på at gå tættere på en bygning end fem meter. Det er der ingen grund til, siger indsatslederen og fortsætter:

- Flere steder har folk været nødt til at skære gulve op i husene, fordi der har været brand i undergulvene. Det er en dyr pris for ikke at bukke sig ned og fjerne ukrudtet nær bygninger med hånden.

  • Lars Krejberg

    Af: