Efter et par års pause er Bogense igen med på landkortet over indsamlingssteder, når Folkekirkens Nødhjælp den 11. marts samler ind under parolen "Vi samler håb ind".

Bogense: Planen var at melde sig som indsamler, men da Nynne Bernstorff Rankløve så, at Folkekirkens Nødhjælp manglede en person til at stå i spidsen for indsamlingen i Bogense, når der er landsindsamling søndag den 11. marts, meldte hun sig i stedet som indsamlingsleder.

- Jeg håber, at jeg selv kan nå ud med indsamlingsbøtten også, men Peter (Bernstorff, red.) skal i hvert fald ud med Clara, fastslår toårige Claras mor. Og på den måde kan yngste skud på Bernstorff-stammen følge i sin oldemors spor, idet lensgrevinde Bente Bernstorff-Gyldensteen var med til at starte genbrugsbutikken i Bogense i 1982.

Bliv indsamler

Hvis du vil samle ind for Folkekirkens Nødhjælp søndag den 11. marts, kan du melde dig til på blivindsamler.dk. I Bogense kan du også tilmelde dig direkte til nynne@gyldensteen.dk eller telefon 2046 6414.

Det er også muligt at møde op på indsamlingsstedet på selve dagen.

I Bogense: Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutik i Adelgade 58 ( klokken 10)

I Otterup: Ved kirken (klokken 10.30).

I Søndersø: Menighedslokalerne i Søndersø Præstegård, Langebyende 2 (klokken 10).

I Veflinge: Konfirmandstuen, Axel Brahesvej 13 (klokken 11.15)

I Morud: Skovbrynet 38 - efter nærmere aftale (klokken 12).

Mottoet for årets indsamling er "Vi samler håb ind". For selv om man er ramt af krig, sult, ulighed, naturkatastrofer eller klimaforandringer, er det muligt at tænde et håb.

Årets kampagneplakat viser således 23-årige Christina Aketch, der på en insektfarm i Kenya dyrker fårekyllinger, der som fuldt udvoksede males til en næringsrig mel, der kan bruges til kiks og grød.

Alle pengene til hjælp

Via sit arbejde i ulande har Nynne Rankløve Bernstorff kendskab til Folkekirkens Nødhjælps arbejde i områder, hvor der er brug for hjælp.

- Folkekirkens Nødhjælp er kendt for, at alle pengene går direkte til projekterne, siger den nye indsamlingsleder.

Ud over glæden ved at hjælpe andre kan heldige indsamlere også selv få en gave med hjem, idet der vil være lodtrækning blandt indsamlerne om lækkerier fra Gyldensteen Gårdbutik.

Men selv om landsindsamlingen først er søndag den 11. marts, tyvstarter Nynne Bernstorff Rankløve sin indsamling allerede i ugen op til. Det er tilladt at stille indsamlingsbøtter op i butikker, caféer og lignende, så det, håber indsamlingslederen på, at Bogenses forretninger vil være med til.

Der er mødested for indsamlerne i Bogense i Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutik i Adelgade 58, søndag den 11. marts klokken 10.

Ud over Bogense er der på Nordfyn også indsamlingssteder i Otterup, Søndersø, Veflinge og Morud.

  • Rasmussen_Betty_(2015)_032

    Af:

    Jeg er journalist på Fynske Mediers redaktion på Nordfyn. Tidligere har jeg arbejdet som lokaljournalist på Midtfyn og i Assens og endnu tidligere som nyhedsredaktør og redaktionssekretær på Fyens Stiftstidendes hovedredaktion i Odense.

Mere om emnet

Se alle
Coach og konsulent for FN

Coach og konsulent for FN

Nynnes vej mod Gyldensteen har slået skarpe sving

Nynnes vej mod Gyldensteen har slået skarpe sving