En gåtur ved Flyvesandet fik Ricky Damm Nielsen til at kontakte Naturstyrelsen - og til at tage trævæksten i egen hånd.

Flyvesandet: For hvert ryk i det lille fyrretræ samles endnu en svedperle på hans pande. Sammen med fem andre frivillige fynboer har han siden klokken 8 tirsdag i en lummer sommervarme hevet de småtræer op, som dækker en del af Flyvesandet. Ryk for ryk.

-  Naturen er mit hjertebarn, fortæller Ricky Damm Nielsen, som er en del af studenterafdelingen i Danmarks Naturfredningsforening.

Da han så Flyvesandets forfald på en gåtur i foråret, blev det startskuddet til at gøre en forskel:

- Jeg gik en tur, hvor jeg kiggede efter sjældne blomster, som for eksempel nikkende kobjælde. Det er ikke meningen, at træerne skal være her.

Han kontaktede derfor Naturstyrelsen for at redde området. Den opfordring blev modtaget med kyshånd, og tirsdag i denne uge ryddede både frivillige og Naturstyrelsen træer og hybenroser.

- Jeg tror sagtens, at vi kunne have været flere i dag. Men det er hverdag for andre, sagde Ricky Damm Mortensen tirsdag.

Hverdag blev det også for Ricky Damm Mortensen dagen efter trærydningen. Han begynder nemlig på sin uddannelse til skov- og naturtekniker. Men alligevel besluttede han sig for at hjælpe Naturstyrelsen på grund af sin kærlighed til naturen.

Men også, fordi han kommer fra Nordfyn.

- Det gør nok en forskel, at jeg kommer fra Søndersø. Vi har ikke mange naturområder på Nordfyn. Så jeg vil gøre en forskel.

Næste gang han går en tur ved Flyvesandet - alene eller sammen med frivillige fra studenterafdelingen i Danmarks Naturfredningsforening, hiver han måske også et par træer op:

- Det er vigtigt, at man gør noget. Jeg gør noget, fordi jeg finder flora og insekter meget interessant.

  • fyens.dk