Planerne om at opføre boliger på sygehusgrunden i Bogense møder modstand fra naboerne.

Beboere på Rolighedsvej vender ryggen til Bogense Boligselskabs planer om at opføre 36-40 boliger i tre plan på sygehusgrunden.

Byggeriet i blokke er ifølge naboerne en mindre katastrofe. Og blokkene i tre etager vil smadre den nuværende harmoniske helhed med huse omgivet af lys og luft.

- Hvem ønsker at bo overfor en boligblok, og hvem ønsker at bo i et hus uden privatliv, spørger beboer Per Eriksen i et høringssvar til Nordfyns Kommune.

Ifølge fem villaejere på Rolighedsvej er byggeriet et angreb på privatlivets fred. Det vil forringe både lys og atmosfære, og det vil gå dramatisk ud over huspriserne.

Naboer har klaget

Ifølge planlægger Jacob Rye, Nordfyns Kommune, var der mandag indløbet en enkelt klage efter otte ugers høringsfrist på ny lokalplan. Den kommer på vegne af naboer i de tidligere sygeplejeboliger på Rolighedsvej 9-15.

Indsigelser fra boligejere på Rolighedsvej stopper dog ikke her. Naboerne i de fem villaer på den anden side af plejecentret Søbo er på vej med en klage over forslag til lokalplan 2015-11.

Det er den plan, Kommunalbestyrelsen godkendte i november, og hvor høringsfristen reelt udløb i dag, tirsdag.

  • colofonpix

    Af:

    Journalist og cand.merc. Har gennem en årrække arbejdet som skrivende på Fynske Mediers redaktion på Nordfyn. Dækker alt fra kommunalstof, over politik og lokale kontroverser til stor og småt i et mangfoldigt lokalområde. Jeg har ingen særlige præferencer, men foretrækker den gode velfortalte historie, hvad enten den ligger til højre- eller venstrebenet, om der skal lægges sammen eller trækkes fra. Bor i Otterup med familien.

Mere om emnet

Se alle
2
Farvel sygehus: Ruinen er klar til forvandling

Farvel sygehus: Ruinen er klar til forvandling

3
Bogense sygehus: Omstridt plan nu vedtaget

Bogense sygehus: Omstridt plan nu vedtaget

1
Historisk nedrivning sat i gang

Historisk nedrivning sat i gang