Mygind slog et slag for mindre vold

Peter Mygind brugte ikke bare sin stemme til at fortælle. Skuespillerens mange ansigter og hele kroppen blev taget i brug.
Foto: Kim Rune

Mygind slog et slag for mindre vold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skuespiller efterlyste socialt ansvar

NORDFYN: Klasselærere og elever i kommunens 6. og 7. klasser var i går inviteret til foredrag i NFE Hallen.

Og hallens ene langside var helt fyldt op af godt 660 personer, der havde taget imod invitationen - og muligheden for at komme tæt på skuespiller Peter Mygind.

Det var nemlig ham, som havde fundet vej til Særslev for at tale om unge og vold. Et emne, som han selv har haft alt for tæt inde på livet, idet skuespillerens dengang 14-årige søn Julius for to år siden blev overfaldet to gange inden for halvanden måned af drengebander. Ingen af gangene var der nogen, som hjalp den hjælpeløse teenager.

- Mit hovedbudskab er, at man tænker over sine handlinger. Og man skal turde at sige fra og gribe ind, hvis man ser andre, der er i problemer. Ingen - heller ikke voksne - greb ind, da min søn blev overfaldet, fortalte Peter Mygind, lige inden han indtog hallens gulv.
I omkring en time kom elever og lærere helt tæt på skuespillerens oplevelser.
I omkring en time kom elever og lærere helt tæt på skuespillerens oplevelser.
Foto: Kim Rune

- Tag fat i lorten

De to overfald på sønnen satte mange tanker i gang hos Peter Mygind. Blandt andet om, hvilket ansvar alle forældre har og om det, han kalder "moralnedsmeltning":

- Når der sker noget, lader man som om, det ikke er en selv, det handler om. Forældre har et stort ansvar, men er ofte bange for konflikten med ens barn - også, hvis barnet har gjort noget galt.

- Men man skal tage fat i lorten, når den er der, fastslog Peter Mygind, som fik et bragende bifald fra de fremmødte allerede inden, at han havde talt til forsamlingen.

Skole arbejder for sagen

Blandt de mange tilhørere var Carsten Holmgaard og Inge Lynggaard, der begge er lærere på Bogense Skole.

Ifølge lærerne gør man fra skolens side allerede meget for at undgå mobning og vold blandt eleverne:

- Vi skrider hurtigt ind, hvis der er det mindste, og vi arbejder meget med, at der skal være et godt klima og kammeratskab, fortalte Carsten Holmgaard.

- Men der kan aldrig gøres for meget for at undgå det. Derfor har vi to 6. klasser og tre 7. klasser med i dag, tilføjede Inge Lynggaard.

Det var Frivilligcenter & Selvhjælp Nordfyn, der stod for arrangementet.

Mygind slog et slag for mindre vold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce