Musikskolen: Caféer i Otterup får os ud på hele Nordfyn

De seneste fem år er musikcaféerne blevet holdt på denne scene på Søndersøskolen. I fremtiden kommer musikeleverne til at spille koncert i Otterup. Privatfoto

Musikskolen: Caféer i Otterup får os ud på hele Nordfyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I år prøver Nordfyns Musikskole et nyt koncept af for musikcaféerne, så de i foråret bliver holdt på Sletten Skole i Otterup en gang om måneden i stedet for at blive holdt ugentligt i Søndersø.

Otterup: De seneste fem år har elever fra Nordfyns Musikskole hver uge kunne fremvise deres tilegnede færdigheder og få en betydningsfuld læring ved at optræde på en opstillet scene i aulaen på Søndersøskolen. Men nu skal den tradition ændres en smule. I foråret bliver der derfor prøvet et nyt koncept af, hvor musikcaféerne bliver holdt den sidste onsdag i måneden i kantinen på Sletten Skole i Otterup.

- På den måde kommer vi rundt i hele kommunen. Og så har vi reduceret antallet af gange, så musikcaféerne kun holdes en gang om måneden. Det er ændret i år, for fremmødet er ikke så stort, når det er hver uge. Så vi samler kræfterne på en lidt anden måde og får mere ud af det, fortæller leder af Nordfyns Musikskole, Lars K. Mortensen.

Håbet om at øge synligheden på hele Nordfyn er en af hovedårsagerne til, at musikcaféen i foråret bliver holdt i Otterup - og måske i eksempelvis Bogense i fremtiden, siger Lars K. Mortensen.

- Jeg har tidligere været citeret for, og det mener jeg til stadighed, at den gamle tænkning om, at eleverne kommer til musikskolen en gang om ugen og spiller, den holder ikke altid. Musikskolen er også nødt til at komme ud på institutionerne og ud i de lokale sammenhænge i Nordfyns Kommune for at synliggøre vores gode pædagogiske arbejde.

Bedre vilkår for undervisere

I forvejen har musikskolen undervisning både i Søndersø, Otterup, Bogense og Morud. Her er kun en enkelt lærer ud af 26 fuldtidsansat, mens de fleste andre har andre ting ved siden af. For eksempel spiller en i Odense Symfoniorkester, andre spiller i rockbands og andre igen underviser på resten af Fyn. Det er endnu en grund til det nye koncept.

- De sidste fem år har cafékoncerterne været afviklet i Søndersø, og så har lærerne i for eksempel Otterup skulle tage fri på de andre musikskoler for at kunne varetage caféopgaven. Så det handler også om fleksibilitet og arbejdsforhold.

Dog er der stadig mulighed for i foråret 2018 at få musikoplevelser i Søndersø, hvis en underviser selv vil holde en musikcafé. Den 8. februar holder saxofonunderviser Heine Fich en musikcafé kun med sine elever, både nybegyndere og øvede, og kun med lækker sax.

Musikskolen: Caféer i Otterup får os ud på hele Nordfyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce