Musikskole spiller på flere strenge

Klaveret spiller godt i Nordfyns Musikskole, der har fat i 3000 børn og unge. Pia Skovshoved er ny souschef, og hun afløser om kort tid musikskolens "grand old man", Lars Oxenvad, bag tangenterne.
Foto: Kim Rune

Musikskole spiller på flere strenge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nordfyns Musikskole får ny souschef fra Sydfyn. Hun afløser Lars Oxenvad, der stopper efter 30 år som musikskoleleder i Otterup

NORDFYN: 3000 nordfynske børn og unge, som spiller på alt fra slagtøj til sækkepiber og nyder den musikalske legestue, opdager det næppe. De har alt for travlt med at betjene huller i blokfløjter og ventiler i trompeter og trækbasuner, mens andre vægter tangenterne højest.

Ikke desto mindre får musikken en lidt anden lyd, når musikskoleleder Lars Oxenvad kvitter musikskolen efter tre årtier. Han overlader en del af det administrative partitur til afløseren Pia Skovshoved. Den 50-årige pædagog og klaverlærer har efter 14 år forladt den sydfynske musikskole i Gudme, som nu er en del af fusionen i Svendborg Kommune. I stedet skal hun nu være med til at lægge linjen i de unge nordfynboers musikalske rødder. En opgave hun glæder sig til i den nordfynske musikskole, der snart på tredje sæson er en fusion mellem de tidligere Søndersø og Otterup Musikskoler.

- Jeg skal være souschef, men også afdelingsleder i Otterup, fortæller Pia og tilføjer.

- Der er tale om en velfungerende musikskole, som er kommet flot igennem fusionen. De har taget det bedste med fra hver af stederne.

Dirigentstokken skal svinges på afdelingen i Otterup, som nu én af tre afdelinger. De øvrige musikalske baser er placeret i Søndersø og Bogense. Med 35 særdeles musikalske kolleger til at undervise i næsten lige så mange instrumenter, er der er nok at se og høre på i en tid, hvor musikskolen er underlagt den nye musikskolelov fra 2007.

Fra dagpleje til skoler

- Vi har undervisning af langt de fleste børn i dagplejernes legestuer, børnehaver og i skolerne. Og der er ingen tvivl om, at der er langt flere brugere af musikskolerne i landdistrikterne, ifølge den nye souschef.

Pia Skovshoved peger på tal, som afslører, at opbakningen til musikundervisning på landet er omkring 23 procent eller cirka en fjerdedel af en årgang i alderen fire til 25 år. I byerne er tallet helt nede på syv procent.

- Der er ikke samme brede vifte af tilbud på landet. Samtidig gør vi også et stort opsøgende arbejde i institutionerne, bemærker Pia.

Den nye souschef er obs på Otterup som tidligere selvstændig musikskole gennem 30 år. Selv om skolens "grand old mand", Lars Oxenvad, nu siger farvel, så skal musikken fortsat spille på lige så mange strenge i byen.

- Vi skal fortsat udvikle afdelingen i Otterup. Akkurat som de to øvrige afdelinger på Nordfyn.

Musikskole spiller på flere strenge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce