Musikminder: Svend Nicolaisens Orkester i Støberiet

Svend Nicolaisens Orkester genopstod i ny udgave i 2011. Søndag den 15. april giver orkesteret koncert i Støberiet i Bogense. Arkivfoto: Roland Petersen

Musikminder: Svend Nicolaisens Orkester i Støberiet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ældresagen genopliver radioens middagskoncerter med en søndagsmatiné i Bogense.

Bogense: Alle, der kan huske tilbage til 1940 og årtier frem, vil formentlig kunne huske middagskoncerterne om lørdagen med Svend Nicolaisens Orkester og åbningsmelodien, der slet og ret hed "Kendingsmelodien". Koncerten var fast lørdagsunderholdning i rigtig mange danske hjem.

Det oprindelige orkester eksisterer af gode grunde ikke længere, eftersom kapelmester Svend Nicolaisen døde i 1991, men i foråret 2011 blev en ny udgave af det legendariske orkester dannet, og søndag den 15. april giver det nye Svend Nicolaisens Orkester koncert i kulturhuset Støberiet i Bogense.

Det er Ældresagen Nordfyn, der arrangerer koncerten, men alle er velkomne. For eksempel kan beboere på kommunens plejecentre, brugere af Daghøjskolen Femkanten, medlemmer af nordfynske pensionistforeninger og af kulturklubben Fora ligesom Ældresagens egne medlemmer komme ind for halv pris, 100 kroner.

- Vi ved jo, at personer med demens ofte har glæde af at høre musik, de kan huske, og vi har forstået, at der kan komme hjælpere med fra plejecentrene, siger formand for Ældresagen Nordfyn, Kaj Andersen.

Og gæsterne får også mulighed for at få en svingom til de velkendte toner, for ifølge ejer af Støberiet Finn Gramvad er det planen at afsætte plads til et lille dansegulv i Støberiets lille sal, hvor der er plads til omkring 400 tilhører.

Selv om det er en ny udgave af Svend Nicolaisens Orkester, er musikgenren og den særlige sound den samme, lover de ni musikere. Ved koncerten medvirker også sangerinderne Vibe Lauth og Jannie Høeg.

Koncerten den 15. april begynder klokken 14.30.

Musikminder: Svend Nicolaisens Orkester i Støberiet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce