Med nytårskoncert nummer to må en ny tradition være født i Bogense, mener Lausenianas konferencier.

Bogense: Vel var der langt til sommer, sol og Den Hvide Hest i Tyrol, men derfor kom der alligevel for alvor gang i fællessangen og viften med de rød-hvide flag, da solist Frederik Rolin sang for på et potpourri fra "Sommer i Tyrol" ved lørdagens nytårskoncert i HCA Boxen.

Omkring 400 havde købt billet til en festlig eftermiddag med Promenadeorkestret Lauseniana, der blev grundlagt i 1963 som protest mod det dengang nymodens pigtråd.

Det er andet år, Finn Gramvad byder på nytårskoncert i HCA Boxen, og dermed er en tradition grundlagt, mente konferencier Jesper Rahbæk Jespersen, der efter en hurtig håndsoprækning kunne glæde sig over, at mange blandt publikum havde været med fra starten.

Lauseniana, også kaldet Slyngelorkesteret, fornøjede med et bredt repertoire fra opera over operette til sandpapirs-ballet og filmmusik, hvor Frederik Rolin trådte i fodsporene fra blandt andre Frank Sinatra og Gene Kelly, og selv om det er store fodspor, kunne den spinkle baryton fint fylde dem ud.

Dirigent Jørgen Fuglebæk sørgede for at føre det store orkester flot gennem koncerten, så publikum kunne gå ud i januaraftenen i forlænget nytårsstemning.

  • Rasmussen_Betty_(2015)_032

    Af:

    Jeg er journalist på Fynske Mediers redaktion på Nordfyn. Tidligere har jeg arbejdet som lokaljournalist på Midtfyn og i Assens og endnu tidligere som nyhedsredaktør og redaktionssekretær på Fyens Stiftstidendes hovedredaktion i Odense.